Stroomvoorziening Beljaart weer hersteld

Foto: Jeroen de Roos

Alle 250 huishoudens in De Beljaart die gisteren zonder stroom zaten na een brand in een hoogspanningskast aan de Veenbies 8, hebben weer elektriciteit.

De technici van Enexis hebben de hele nacht doorgewerkt. Er zijn twee extra mobiele stations geplaatst die tijdelijk dienst zullen gaan doen. Deze blijven de komende weken staan. In die periode wordt gewerkt aan het definitieve herstel van het originele stroomhuisje in de wijk. De bewoners zullen tijdig worden geïnformeerd wanneer in de komende periode de overschakeling plaats gaat hebben van de tijdelijke naar de definitieve voorziening. Dan moet de stroom eraf voor ongeveer anderhalf uur.

Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Ook wordt verder gewerkt aan het herstel van de voorzieningen warm water en internet.

UPDATE 8.30 UUR

– Voor vragen naar aanleiding van de stroomstoring kunnen bewoners bellen naar Enexis: 0800 – 9009.

– Internet en tv zijn weer aangesloten. Dit heeft even nodig. Er moet een reset plaatsvinden. Als bij bewoners internet/wifi nog niet werkt krijgt de provider automatisch een melding en deze rijdt dan naar het betreffende adres om de storing te verhelpen.

– Eteck heeft het warmtepompsysteem voor de betreffende huishoudens opnieuw opgestart. De warmwatervoorziening en verwarming zouden het weer moeten doen.

Reacties