Ludieke jubileumactie Matejczyk Autoservice

Foto:

Matejczyk Autoservice bestaat 65 jaar. Al sinds 1954 is het autobedrijf een begrip in Dongen. Maar weten klanten na al die jaren eigenlijk wel hoe je de bedrijfsnaam precies schrijft? Uit de ludieke jubileumactie van het autobedrijf blijkt van niet…

Begin dit jaar is op het kantoor van het autobedrijf in de Torenstraat al het briefpapier opgeruimd. Ook kalenders en pennen liggen veilig opgeborgen. Klanten krijgen vervolgens de vraag om – uit het hoofd – de bedrijfsnaam op een antwoordkaartje in te vullen. Wat blijkt? 61% van de klanten schrijft de naam Matejczyk niet op de juiste wijze. Nog opvallender is dat de 9 letters op maar liefst 36 (!) verschillende manieren fout is geschreven. Deze uitkomst verrast ook oud-eigenaar Jan Matejczyk: “Ik moet mijn naam al mijn hele leven spellen. Maar dat mijn achternaam zó moeilijk te schrijven is, had ik niet verwacht.” Alle mogelijke variaties komen voorbij; van Matyzck, Matetjeck en Matcecic tot Matisjek, Matjezeik en Mateshik. En zo dus nog 30 variaties.

Onder klanten die de bedrijfsnaam op de juiste wijze hebben geschreven zijn drie winnaars getrokken. Peter Michielsen is de winnaar van de hoofdprijs: een gratis onderhoudsbeurt. De tweede prijs – een gratis APK keuring – is gewonnen door Anita Dragt. De derde prijs is voor Robbie Paap, zijn auto krijgt een gratis Zomer- of Wintercheck.

De bedrijfsnaam mag dan wat ingewikkeld zijn; Matejczyk Autoservice is verder heel duidelijk over wat het klanten te bieden heeft. “Ons team bestaat uit vakkundige, all-round Eerste Autotechnici met kennis en ervaring van reparaties en onderhoud van alle voorkomende automerken. Dat doen we voor een eerlijke prijs”, vertelt eigenaar Geert Beekers. Onlangs is het autobedrijf gemoderniseerd met professionele uitleesapparatuur, testtechniek en een aircoservice. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website www.matejczykautoservice.nl

Foto boven: Peter Michielsen (links) ontvangt de hoofdprijs – een gratis onderhoudsbeurt – uit handen van eigenaar Geert Beekers.

Reacties