Cinemaclub Dongen presenteert ‘De Dirigent’

Foto:

Op 3 april vertoont Cinemaclub Dongen de film “De dirigent” in het theater De Volckaert.

Talent dat had ze, Antonia Brico. Geboren in 1902 in Rotterdam, verhuist zij met haar adoptieouders naar Amerika waar ze haar muzikale opleiding genoot. Daarna terug naar Berlijn waar ze in 1929 als eerste dirigente aan het conservatorium afstudeert om tenslotte een jaar later de eerste vrouwelijke dirigent te worden van het Berlijns Filharmonisch Orkest. Later herhaalt zij dit nog eens bij het New York Filharmonisch Orkest.

Regisseur Maria Peters haalt met deze film niet alleen een interessante vrouw uit de vergetelheid, maar raakt tevens actuele thema’s als #MeToo en discussies over glazen plafonds waar vrouwen ook in de hedendaagse maatschappij tegen aan lopen. In de film brengt Peters pakkend in beeld hoe Brico het ene na het andere obstakel overwint. Ze slaat handtastelijke mannen van zich af, blijft standvastig en weet als vrouw een plaats te veroveren en te behouden in een door mannen gedomineerde dirigentenwereld. De film straalt luxe uit, met prachtige kleuren, een schitterende belichting en decors die aan Hollywoodfilms van weleer doen denken. Maar vooral laat Peters zien dat wilskracht en talent je ver kunnen brengen en dat dat niet alleen voor mannen is weggelegd.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Reacties

article
106303
Op 3 april vertoont Cinemaclub Dongen de film “De dirigent” in het theater De Volckaert.
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190331/cinemaclub-dongen-presenteert-de-dirigent/
2019-03-31T14:00:06+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/03/08115222/dirigent.jpg
Nieuws