Bijzondere vacature bij Volckaert: medewerker zorg met contacthond

Foto:

Zorgorganisatie Volckaert heeft begin deze week een wel heel speciale vacature gepubliceerd. Als zorgmedewerker kun je bij Volckaert een bijzonder duo gaan vormen: namelijk met een contacthond. Binnenkort start Volckaert met het inzetten van de contacthond op afdeling Rozenhof op locatie Dongepark in Dongen, een afdeling voor cliënten met dementie. De contacthond is een verrijking voor het contact met de cliënten en ondersteunt bij het stabiliseren van het ziektebeeld.

De vacature is een unieke kans voor hondenliefhebbers met passie voor de zorg. Het samenwerken met de contacthond biedt een nieuwe dimensie in de werkzaamheden van de zorgprofessional. De contacthond gaat namelijk vanaf pup bij de zorgmedewerker wonen en gaat ook mee naar het werk. Zowel de medewerker als de hond worden volledig opgeleid, getraind en begeleid door Stichting Blijf, een stichting die zich richt op verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Daarnaast worden de kosten voor het hele leven van de hond gedekt.

De contacthond zorgt voor een nog betere aansluiting op de wensen en behoeften van de cliënt. Door zijn zintuigelijk vermogen wordt het gedrag van cliënten met dementie gespiegeld. Hij kan zonder oordeel waarnemen wat mensen niet kunnen waarnemen of nog niet hebben waargenomen. De zorgmedewerker die samenwerkt met de contacthond biedt een andere kijk op dagelijkse situaties doordat hij/zij observeert en ervaringen van cliënten met de hond kan vertalen.

Na publicatie kreeg de vacature al direct veel aandacht op de Facebookpagina van Volckaert. Op de pagina werd ook een video gedeeld waarop te zien is hoe enthousiast cliënten van afdeling Rozenhof op de contacthond reageren. Activiteitenbegeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen hebben nog tot en met 14 april om op de bijzondere vacature te reageren via www.volckaert.nl/vacatures

Cookieinstellingen