’Liefdemoetjevieren’ met foto’s van Babet Trommelen

Foto:

Op 14 april staat Dongen niet alleen in het teken van de jaarmarkt. Het gemeentehuis is die dag namelijk the place to be voor toekomstige bruidsparen. Dongen profileert zich als trouwhoofdstad van Nederland en in het gemeentehuis staan allerlei aanbieders van producten en diensten aan bruidsparen. Een van hen is de Dongense fotografe Babet Trommelen.

Onder de naam ‘Liefdemoetjevieren’ verzorgt zij al jaren de fotografie tijdens bruiloften. En dat doet zij op hoog niveau, getuige de prijzen die Babet won bij enkele gerenommeerde fotowedstrijden.

“Ik heb de fotografie opleiding in Den Bosch gedaan en sinds 2015 werk ik voor mezelf als fotografe van bruiloften en Lifestyle” vertelt Babet. “Het vastleggen van bijzondere momenten en herinneringen is iets waar ik helemaal voor ga en dan is het fotograferen van bruiloften natuurlijk fantastisch. Op zo’n dag leg je momenten van ultiem geluk vast en daar krijg ik ook weer energie van.”

Een andere specialiteit van Babet is het vastleggen van het eerste levensjaar van een baby in foto’s. “Gedurende meerdere momenten in het jaar probeer ik dan de ontwikkelingen die een baby doormaakt, in beeld te brengen. En dan niet geposeerd, nee…ik draai dan gewoon een dagje in het gezin mee zodat ik zelf niet meer opval en er gewoon spontane foto’s gemaakt kunnen worden.

Het fotograferen van bruiloften is in de afgelopen jaren een beetje uitgegroeid tot de specialiteit van Babet. “Dat komt ook deels omdat Dongen met die prachtige trouwlocaties een populaire plaats is geworden om in het huwelijk te treden. Vanuit het hele land komen de bruidsparen naar Dongen om deze bijzondere dag te beleven en ik word dan regelmatig gevraagd om de bruiloft op de gevoelige plaat vast te leggen.

Daarbij gaat Babet niet over één nacht ijs. “Het begint met een kennismakingsgesprek want ik vind wel dat het bruidspaar en ik een klik moeten hebben. En natuurlijk moet ik van ze weten wat zij van me verwachten. Op de dag zelf ben ik minimaal acht uur, maar soms langer, bezig om de bijzondere momenten te fotograferen. Na de bruiloft sorteer ik dan zo’n 500 foto’s uit die het bruidpsaar digitaal aangeleverd krijgt en samen selecteren we zo’n 70 foto’s die het verhaal van de dag vertellen en dan in een boek verwerkt worden.” aldus Babet. “Dat is trouwens niet zo’n standaard fotoboek” vervolgt ze, “nee, de boeken die ik lever worden in Griekenland met de hand gemaakt”

Regelmatig staat Babet op beurzen om haar werk te laten zien maar over het algemeen heeft ze het al aardig druk. Zeker sinds ze de ene na de andere prijs in de wacht sleept op het gebied van trouwfotografie. Zo won ze al eens een prijs bij de ‘Masters of Wedding Photography’ waar de mooiste trouwfoto’s uit de Benelux worden gekozen. Ook won ze tweemaal een prestigieuze Fearless Award voor best Wedding Phgotography bij de internationale organisatie ‘ Fearless Photographers.’

Babet Trommelen timmert dus goed aan de weg en we zullen nog veel van haar gaan horen en zien. Wil je zelf graag in contact komen met Babet voor het maken van een Lifestyle of bruiloftreportage, ga dan naar https://liefdemoetjevieren.nl/

Foto’s: Babet Trommelen/Liefdemoetjevieren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen