KBS Noorderpoort Dongen in de stijl van 100 jaar geleden

Foto:

Vandaag is het Dalton-dag. KBS Noorderpoort is in de stijl van 100 jaar geleden. Er komen veel ouders en grootouders op bezoek. De aula zit helemaal vol met kinderen en bezoekers.

Op het podium is meester Marius aan het lesgeven. Niet alle kinderen zijn op school, een is er thuis om op de boerderij te werken. Het meisje dat het mooiste zingt mag een gebedje zingen. Bij de rekenles staat de tafel van drie op het programma. Een van de jongens moet met ezelsoren in de hoek. Hij weet het antwoord op 5 keer 3 niet. Tijdens het lezen is er een meisje in slaap gevallen. Ze wordt met de pechvogel wakker gegooid. Het is een vermakelijk schouwspel.

Na de opening gaan de grootouders, er is zelfs een overgrootmoeder van 94 jaar, naar de verschillende klassen. Zij vertellen over de school van vroeger. Een opa heeft een presentatie met foto’s voorbereid. Een oma heeft haar rapport en schriften van de lagere school meegenomen. Andere opa’s en oma’s hebben een kroontjespen, een lei met griffel en andere spullen bij zich. De kinderen kijken hun ogen uit en de opa’s en oma’s vertellen dat het een lieve lust is.

Rond de klok van 10 uur is er koffie en thee. Iedereen is enthousiast over deze bijzondere Dalton-dag op KBS Noorderpoort. Verschillende mensen zeggen: “Dat zou de school vaker mogen doen!”

Foto onder: ook bijzonder tijdens de Daltondag; 4 generaties in één familie (leeftijden 6, 39, 61 en 94)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen