Feestelijke onthulling van door leerlingen ontworpen afvalbakken in ’s Gravenmoer

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Woensdagochtend maakte wethouder Rene Jansen de winnaars bekend van de Dongen Gewoon Schoon tekenwedstrijd. Ook werden de twee splinternieuw ontworpen afvalbakken op de schoolpleinen in ’s Gravenmoer onthuld door de winnende kinderen en de wethouder.

Het was een spannend begin van het nieuwe jaar voor basisscholen De Wegwijzer en De Springplank in ’s Gravenmoer. In januari van dit jaar werd op deze twee scholen een tekenwedstrijd in het kader van Dongen Gewoon Schoon georganiseerd. De kinderen mochten zelf bedenken hoe de afvalbak voor hun school eruit zou moeten zien. Want een mooie, opvallende afvalbak nodigt eerder uit tot het er in gooien van afval dan een saai groen of grijs exemplaar wat niet opvalt! Er werd volop getekend, geplakt en geknutseld. Per school zijn uit alle ingezonden ontwerpen twee winnende ontwerpen gekozen. Met deze, in totaal dus 4, ontwerpen is per school 1 afvalbak beplakt (voor- en achterkant). De winnende tekeningen waren van

Rondom wethouder René Jansen de winnaars en  alle leerlingen van de 2 scholen. Aafke groep 7 links en Joris groep 8 rechts van de wethouder.

Tentoongesteld
Om ook aandacht aan de ontwerpen van alle andere leerlingen, die hier ontzettend hun best voor hebben gedaan, te besteden is iets leuks bedacht. Alle ontwerpen zijn verzameld in een groot boekwerk. Dit boekwerk wordt tentoongesteld in de ontdektuin van bibliotheek Theek5 in de Cammeleur. Ga er gerust eens kijken! De tekeningen worden er tentoongesteld vanaf 21 maart 2019.

Foto boven: vlnr Joris groep 8 (de Springplank), Xavi van groep 1 (de Wegwijzer), Aafke groep 7 (de Springplank, wethouder René Jansen en naast hem rechts Jori groep 5 (de Wegwijzer)

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties

article
106043
Woensdagochtend maakte wethouder Rene Jansen de winnaars bekend van de Dongen Gewoon Schoon tekenwedstrijd. Ook
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190320/feestelijke-onthulling-van-door-leerlingen-ontworpen-afvalbakken-in-s-gravenmoer/
2019-03-20T16:36:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/03/20163156/afvalbak1.jpg
Nieuws