Kinderen openen hun hart voor ouderen tijdens Nationale Pannenkoekdag

Foto: Pixabay License

De 13de editie van Nationale Pannenkoekdag, dit jaar in het teken van Bakken Met je hart, brengt nog meer kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. 1.500 scholen in Nederland doen mee, ook de Dongense basisscholen Anspach en Heilig Hart.

Dit jaar zijn de ouderen van Met je hart Dongen uitgenodigd om aan te schuiven voor een gezellig samenzijn en een heerlijke zélfgemaakte pannenkoek. In Dongen ontvangt de groep 8 van de Anspach de ouderen in De Ontmoeting en de groep 8 van Heilig Hart ontvangt een groep ouderen in de kantine van VV Dongen.

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Met je hart zet zich in Dongen nu al 4 jaar in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten. “Wij organiseren terugkerende en waardevolle ontmoetingen voor deze ouderen om ervoor te zorgen dat ouderen de gelegenheid krijgen om met anderen uit de eigen buurt in contact te komen én te blijven”, aldus Lisette Veenstra, coördinator Met je hart Dongen. “Wij vinden het heel mooi om samen met deze scholen tijdens Nationale Pannenkoekdag ouderen en kinderen samen te brengen.”

Bakken verbindt
Maar liefst 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam. ‘Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, graag een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten. Daarom heeft Nationale Pannenkoekdag 2019 het thema Pannenkoeken bakken met je hart’, aldus Elles van den Berg namens Koopmans.

Nationale Pannenkoekdag
Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Bijna 1.500 scholen in heel Nederland organiseren het pannenkoekfeest voor 79.000 ouderen. In totaal bakken kinderen die dag naar schatting 162.500 pannenkoeken, bijna een kwart meer dan vorig jaar.

Lice
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2006 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen