Nationale waterpolobeker voor Sacha Kimenai

Foto:

Twee seizoenen geleden verruilde Sacha Kimenai haar plek onder de lat bij het eerste damesteam van ZV De Vennen uit Dongen voor een plaats in de selectie van eredivisionist Polar Bears uit Ede. In de landstitel van vorig seizoen had ze als reservekeepster een beperkt aandeel, in de winst van de KNZB-beker afgelopen zondag echter des te meer. Sacha keepte het gehele duel tegen ZV De Zaan en sleepte met haar ploeg een 13-10 zege en daarmee de beker binnen.

Normaal gesproken wisselt Sacha de plek onder de lat af met de eerste keepster, één van de drie keepsters van de Oranje-selectie. In de aanloop naar de finale in het Hofbad in Den Haag was echter al duidelijk dat die geblesseerd af moest haken en wist Sacha dus dat zij het gehele duel aan de bak zou mogen.

In de eerste wedstrijdhelft was Polar Bears duidelijk sterker, het scoorde makkelijker en Sacha kon zich een enkel foutje veroorloven zonder daarmee haar team te kort te doen. Na de kantwissel bij een 9-5 stand kwam De Zaan in de tweede wedstrijdhelft echter aanmerkelijk sterker voor de dag en in die fase wist Sacha met een aantal cruciale reddingen te voorkomen dat De Zaan dichter kon naderen dan 2 treffers verschil. In de slotminuut viel met de 13-10 de definitieve beslissing en Polar Bears kon zich opmaken voor de huldiging.

Na deze bekerwinst gaan Sacha en haar teamgenoten natuurlijk ook voor de dubbel, in de competitie gaan ze voorlopig zonder puntverlies aan de leiding.

Reacties

article
105848
Twee seizoenen geleden verruilde Sacha Kimenai haar plek onder de lat bij het eerste damesteam
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190312/nationale-waterpolobeker-voor-sacha-kimenai/
2019-03-12T11:40:41+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/03/12114034/saschawp.jpg
Nieuws, Sport