Politiehond Aras vindt gevluchte verdachte bedreiging in de struiken

Foto: Pixabay License

Een 32-jarige man uit Dongen is zondagavond omstreeks 19.50 uur in de struiken langs een grasveld op de Planetenstraat aangehouden ter zake bedreiging en vernieling. Hij zou zijn ex-vriendin hebben lastig gevallen en met een klauwhamer gedreigd hebben. Ook had hij een lantaarn vernield die naast de voordeur stond. Hij had zich in de struiken verstopt maar werd gevonden door politiehond Aras.

Het slachtoffer, een 28-jarige vrouw uit Dongen, deed aangifte. Ze vertelde dat zondagavond op de voorruit gebonkt werd. Ze keek naar buiten en zag dat haar ex-vriend voor de deur stond. Ze deed open. Hij was onder invloed van alcohol en had een klauwhamer in zijn handen Hij nam direct een agressieve houding aan toen ze hem vroeg te vertrekken. Ze voelde zich bedreigd en riep dat ze de politie ging bellen waarna hij zei dat die er ook één konden krijgen. Ze deed snel de voordeur dicht en hoorde dat hij vervolgens schreeuwde en met die hamer tegen de voorgevel sloeg. Ook hoorde ze glasgerinkel, waarop ze de politie belde.

Op zoek
Diverse agenten gingen ter plaatse. De verdachte, die volgens een getuige aan het ‘doordraaien’ was, zou een brandgang ingelopen zijn. Twee politiemensen zijn met hun diensthonden (Tygo en Aras) ter plaatse gekomen om de verdachte te zoeken. Aras pakte snel een geurspoor op waarna de aangelijnde hond zijn ‘baasje’ leidde naar een grasveld met daaraan dichtbegroeide struiken. Daar beet de hond de verdachte die zich daar verstopt had in het linker onderbeen. Hij werd aangehouden en voor de bijtwond behandeld in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Hierna werd hij ingesloten. De hamer werd in de voortuin van een woning aangetroffen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen