Dongenaar Mathieu Hermans ambassadeur Vuelta 2020

Mathieu Hermans samen met twee oud-Vuelta winnaars Jan Jansen en Joop Zoetemelk.
Foto:

De Ronde van Spanje komt in 2020 naar Nederland. Afgelopen woensdag werd in de Grote Kerk in Breda onder grote belangstelling het parcours van de drie in Nederland te rijden etappes bekend gemaakt. De derde etappe Breda-Breda werd gepresenteerd door  Dongenaar Mathieu Hermans. Dankzij zijn vele etappeoverwinningen in de Vuelta is hij in Spanje voor velen nog een wielerheld. De organiserende steden Utrecht, Den Bosch en Breda hebben Hermans vanwege deze Spaanse contacten benaderd om als ambassa-deur de Vuelta mee naar Nederland te halen. Met succes.

Door Dongen
Na de presentatie in de Grote Kerk toont Mathieu Hermans zich verguld dat de Vuelta 2020 door West-Brabant nu ook ‘gewoon’ door zijn eigen woonplaats Dongen koerst. De route van de derde etappe loopt via de Westerlaan, Noorderlaan en Lage Ham. Mathieu Hermans:’De Vuelta-start in Nederland is het succes van een drie jaar lange lobby waar ik graag mijn netwerk in Spanje voor ingezet heb. Ik ben er wel een beetje trots op de Spaanse “compañeros” hier te mogen ontvangen met als hoogtepunt de doorkomst door Dongen. Hier in Dongen kocht ik mijn eerste racefiets, merk JABO. Hier was mijn supportersclub gevestigd en leerde ik tijdens de profronde van Dongen mijn vrouw Noortje kennen. Toen ik in 1996 ben teruggekeerd in Nederland heb ik mij in Dongen gevestigd. Het parcours kent geen bergen maar zal zeer afwisselend zijn langs bossen, polders en dijken. Ook de variatie van wegoppervlak betekend dat de renners extra alert en geconcentreerd moeten zijn. Normaal gesproken zijn het etappes voor de rappe mannen, iets wat mij uiteraard erg aanspreekt. Je gaat in Brabant de Vuelta niet winnen maar je kunt hem hier wel verliezen!

Presentatie Vuelta 2020 door Mathieu Hermans samen met Bram Tankink

Quick off evenementen
In de aanloop naar 2020 zullen er al dit jaar verschillende initiatieven en side events worden georganiseerd die al in het teken van Spanje en de Vuelta staan. De Mathieu Hermans Klassieker op 7 april van dit jaar is de kick-off. Hermans:’Ik heb mijn oud ploeggenoten van de Caja Rural ploeg benaderd en die komen naar Nederland en rijden mee. Iedereen kan zich inschrijven voor de peloton’s tocht van 90 kilometer en met al deze gerenommeerde renners en oud profs zij aan zij rijden en ervaren hoe het is zelf in de koers te zitten. Er wordt door verschillende doorkomstplaatsen van de Vuelta gereden. Het is precies dertig jaar geleden dat Hermans in Spanje zijn vele etappes won. De NOS heeft daar een mooi filmpje van gemaakt: ‘Hoe Hermans de Vuelta 1989 naar zijn hand zette’. Daarom is deze editie van de Mathieu Hermans klassieker de ‘Vuelta 1989′ genoemd. Maar men kan ook opteren om voor de individuele afstand te gaan van 49-90-138 km. Ook op een E-bike ben je welkom. Kortom, we gaan er met z’n allen een mooi feestje van maken! Schrijf je snel in en steun tevens het goede doel Stichting Gijsje Eigenwijsje via: https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48647 .

Wielercafé in de Viersprong
Als klap op de vuurpijl vindt er op zaterdagavond 6 april in de Viersprong een Wielercafé plaats waarin diezelfde Spaanse gasten en oud collega’s van Mathieu Hermans uitgenodigd zijn. Het wielercafé wordt gepresenteerd door Mart Smeets en Gert Jacobs. ‘Dit zal een mooie en interessante Avondetappe worden’, zo verwacht Mathieu Hermans. Ook andere bekende renners zoals Alpe d’Huez winnaar en schrijver Peter Winnen zijn uitgenodigd. Kaarten kosten 15 euro. Om er bij te kunnen zijn moet je snel zijn. De laatste kaarten zijn te krijgen bij de Viersprong.

Reacties