Optochten Peeënrijk Carnaval 2019

Foto: Marie-Louise Jolie

Ook dit jaar trekken er met Carnaval weer drie optochten door ons schôn en onvolprezen Peeënrijk. De Grote Optocht en Lampkesoptocht staan in het teken van het Carnavalsmotto “We zen in Vurm”. Het thema voor de Kinderoptocht is “Dreke, al 44 jaor un Peeke”. In dit artikel vind je informatie over de diverse optochten

Belangrijke informatie voor het inschrijven voor optocht(en)
Op zaterdag 2 maart tussen 11.00-12.00 uur kan bij Jansen & Jansen voor het laatst ingeschreven worden door deelname als groep of individueel. Hierna kan er niet meer worden ingeschreven! Dit geldt voor zowel de Grote Optocht als óók voor de Kinderoptocht.

Intocht
Zaterdag 2 maart is de dag van de Intocht. Om 14.00 uur word bij het gemeentehuis de Peeënvlag gehesen en er vindt de onthulling plaats onder het luid gezang van het Peeënlied. Daarna gaat de stoet voor de kranslegging naar de beeldengroep bij “Ut Swingende Sportpaleis” (de Cammeleur). Aansluitend vindt tijdens de buitengewone raodsvergaodering in (besloten Carnavals sfeer) de sleuteloverdracht plaats.

Grote Optocht
Zondag 3 maart is de dag van de Grote Optocht. Wagens, groepen en individuelen trekken aan het publiek voorbij en laten hun prachtige creaties zien. Het wordt voor zowel de deelnemers als voor het publiek weer geweldig genieten! Deelname aan de optocht staat open voor alle inwoners van Dongen.
De optocht start om 13:30u bij de rotonde van de Deken Batenburgstraat en gaat vervolgens via de St. Josephstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Prins Andreo LX en zijn gevolg nemen defilé af bij de start van de rotonde aan de Deken Batenburgstraat en zullen vervolgens achter de optocht aansluiten met de Prinsenwagen. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in “Ut Swingende Sportpaleis” (de Cammeleur).

Foto: Ad Vonk

Kinderoptocht
Maandag 4 maart start de Kinderoptocht om 13:30u vanaf het Wilhelminaplein. Onze toekomst voor de Grote Optocht, toont hun creaties en kunsten aan het publiek. Het wordt weer een prachtige en bont gekleurde stoet door het centrum van ons Peeënrijk.

Maak jij iets leuks voor de optocht op school, dan kan je daarmee natuurlijk ook meedoen aan de kinderoptocht op maandag. Inschrijven is voor de kinderoptocht t/m zaterdag 2 maart tot 12.00 uur tijdens het nummers voor de optochtvolgorde ophalen mogelijk.  Het inschrijfformulier voor de kinderoptocht vind je op www.peeenstekers.nl Deelname is mogelijk voor alle kinderen uit Dongen t/m 12 jaar.

De route trekt vanaf het Wilhelminaplein, via de Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Hoge Ham en de Dr. Willem Dreeslaan terug naar het Wilhelminaplein. Na afloop van de Kinderoptocht zal Prins Dreke de 44e samen met zijn Prinses Eva alle prijswinnaars bekend maken in de “Ut Swingende Sportpaleis” (de Cammeleur).

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Lampkesoptocht
Dinsdagavond is het weer volop spektakel in het Peeënrijk tijdens de Lampkesoptocht. De straatverlichting wordt gedoofd en de deelnemers aan de optochten voegen met verlichting een extra dimensie toe aan hun prachtige creaties. Ook dit jaar zal een prachtig verlichtte stoet weer voorbijtrekken aan het massaal toegestroomde publiek uit ons Peeënrijk en ver daarbuiten.
De lampkesoptocht start dinsdag 5 maart om 20:00u in de St. Josephstraat ter hoogte van de torenspits en trekt door de Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Parkeergelegenheid kunt u vinden op de parkeerplaatsen van de Jumbo en voetbalvereniging Dongen aan de Mgr. Schaepmanlaan of bij verpleeghuis De Volckaert aan de Dongepark 1.

Wilt u er rekening mee houden dat stichting de Peeënstekers een collecte houdt om het openbaar carnaval in Dongen in stand te houden. Dus neemt u wat extra klein geld mee voor uw bijdrage.

Datum Evenement
zaterdag 2 maart 2019
Intocht Hoge Ham t.h.v. het Gemeentehuis en Cammeleur 14:00u – 15:00u

zondag 3 maart 2019
Grote Optocht Deken Batenburgstraat, Hoge Ham, St. Josephstraat, Tramstraat, Wilhelminaplein 11:00u – 17:00u

maandag 4 maart 2019
Waogetjeskèkmèrrege: Wilhelminaplein 11:00u – 12.30 u
Kinderoptocht start op het Wilhelminaplein 11:30u – 17:00u
Kinderoptocht Dr. Willem Dreeslaan, Hoge Ham, Tramstraat, Wilhelminaplein 11:00u – 17:00u

dinsdag 5 maart 2019
Lampkesoptocht Wilhelminaplein 17:00u – 22:00u
Lampkesoptocht Hoge Ham, Julianastraat, St. Josephstraat, Tramstraat, Wilhelminaplein met aansluitend het “Pee verbranden” 19:00u – 22:00u
Woont of werkt u langs de route van de Lampkusoptocht? Wilt u dan uw verlichting op dinsdagavond doven. Daarmee wordt de Lampkesoptocht een nog groter spektakel!
Veel plezier en leut!

Kom met Carnaval kijken naar de optochten om die goede sfeer te proeven en die geweldige creaties van de deelnemers voorbij te zien trekken. Zowel deelnemers als publiek, veel plezier en leut tijdens die geweldige optochten van ons schôn en onvolprezen Peeënrijk.

Reacties

article
104647
Ook dit jaar trekken er met Carnaval weer drie optochten door ons schôn en onvolprezen
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190220/optochten-peeenrijk-carnaval-2019/
2019-02-20T09:07:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/02/20090548/optocht181.jpg
Nieuws, Peejelaand