Dongen ook vertegenwoordigd bij Alle Rembrandts in Rijksmuseum

Foto:

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de beroemde meester Rembrandt van Rijn stierf. Dat leek het Rijksmuseum een mooie gelegenheid om alle werken van Rembrandt te laten bewonderen in de speciale tentoonstelling “Alle Rembrandts” die op 14 februari officieel werd geopend.

En omdat het zo’n speciale tentoonstelling is, had het Rijksmuseum ook bedacht om de opening ervan net zo speciaal te maken: Alle Rembrandts (met dt!) in Nederland werden in januari opgeroepen om zich aan te melden om de tentoonstelling te openen. Ook Dongen was hierbij vertegenwoordigd; Rembrandt Noordanus (8 jaar) kreeg in de middag verlof van school om bij deze bijzondere en culturele happening te zijn. Hij was een van de in totaal 150 Rembrandts die er donderdagavond bij waren.

Samen met zijn moeder toog Rembrandt gisteren naar de hoofdstad om zijn naamgenoten te ontmoeten en een sneak preview te krijgen van de werken van die grote Rembrandt, nog voordat de tentoonstelling open ging. De jongste Rembrandt aanwezig was 11 maanden, de oudste was 75 jaar. Tijdens de officiële opening kwamen alle 150 Rembrandts aangelopen, allemaal gekleed in een speciaal Rembrandt-shirt. Samen maakten zij  een erehaag voor de speciale gasten voor de ingang van de tentoonstelling. Alle Rembrandts voor “Alle Rembrandts”.

Na afloop kregen de aanwezige Rembrandts nog een goodie bag mee. In deze Rembrandt-tas zat voor de kinderen een voorleesboek over Rembrandt, een poster, een speciale Rijksmuseumversie van de Donald Duck, en nog een werkboekje over Rembrandt. Rembrandts moeder had in de museumshop nog een mok voor hem gekocht, want zo vaak gebeurt het niet dat je iets vindt met de naam Rembrandt erop.  De Dongense Rembrandt vond het heel bijzonder om zoveel mensen met dezelfde voornaam als hij te zien, groot en klein. Op de vraag wat Rembrandt het allerleukste van deze bijzondere dag vond was hij heel duidelijk: “Met alle Rembrandts op de foto voor de Nachtwacht!”

Met dank aan Judith Noordanus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen