Dongen wil trouwhoofdstad van Nederland worden

Foto: Pixabay License

Binnenkort wordt trouwen in Dongen nóg aantrekkelijker. Er komen nu al veel bruidsparen naar de bijzondere trouwlocaties in Dongen om te trouwen, maar als het aan de gemeente Dongen ligt worden dat er nog meer. Binnenkort start de campagne ‘Trouwen in Dongen, daar zeg je geen nee tegen’ om meer bruidsparen naar Dongen te trekken.

Compleet aanbod
Trouwen in Dongen wordt een complete beleving voor toekomstige bruidsparen. Een warm bad, in het contact én in de vorm van een totaalpakket in samenwerking met ondernemers uit Dongen. De service vanuit de gemeente naar toekomstige bruidsparen wordt intensiever en persoonlijker door een persoonlijke trouw assistent te koppelen aan het bruidspaar. Bruidsparen kunnen via WhatsApp gemakkelijk in contact komen en vragen stellen. Ook krijgt het bruidspaar tips toegestuurd in de vorm van een online magazine. Hierin staan Dongense ondernemers waar bruidsparen terecht kunnen voor bijvoorbeeld een bruidstaart, catering, een feest of visagie.

‘Liefdemoetjevieren Babet Trommelen Fotografie’

Herkenbaarheid
Om te zorgen voor herkenbaarheid is een logo ontwikkeld die in alle communicatie terug gaat komen. Trouwen in Dongen krijgt op deze manier een gezicht en dit wordt gedaan onder de noemer ‘#yesIDOngen: Trouwen in Dongen, daar zeg je geen nee tegen’.

14 april: ondernemers gezocht!
Op 14 april is de landelijke Open Top Trouwlocatie Route. Hier doen altijd enkele locaties in Dongen aan mee. Deze dag gaat het gemeentehuis ook open en krijgen toekomstige bruidsparen te zien wat Dongen op het gebied van trouwen te bieden heeft. Ben jij een Dongense ondernemer die zich graag wil presenteren tijdens deze dag? Meld je dan aan via het formulier op dongen.nl/trouwenindongen.

De Vlaamse Schuur aan de Groenstraat (foto: Jan Stads/Pix4Profs)

Aanleiding
Bruidsparen komen graag naar Dongen om te trouwen. Dat blijkt in ieder geval uit de cijfers van de laatste jaren. Een aantal jaar geleden voltrok de gemeente Dongen gemiddeld 80 huwelijken per jaar. Inmiddels zijn dat er 220 per jaar. Voor een relatief kleine gemeente als Dongen zijn er heel bijzondere trouwlocaties, variërend van een kerk ruïne, een Vlaamse schuur tot een brouwerij. Bruidsparen komen uit Dongen, omliggende gemeenten, maar ook uit bijvoorbeeld Maastricht, ‘s-Hertogenbosch of Haarlem. Een goede reden om het gehele proces rondom trouwen eens onder te loep te nemen. Conclusie: we doen het hartstikke prima, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Blijf op de hoogte
Ga je trouwen in Dongen en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg dan het instagramkanaal @yesidongen en de Facebookpagina van de gemeente Dongen. Ook kun je www.dongen.nl/trouwenindongen in de gaten blijven houden.

Reacties