Jeugdmiddag Peeënrijk Got Talent! Groot succes (een terugblik)

Zondagmiddag 10 februari was de eerste editie van de jeugdmiddag Peeënrijk Got Talent. De zaal van de Cammeleur, wat tijdens carnaval “Ut Swingende sportpaleis” heet, afgeladen vol. De presentatie van de middag was in handen van het bekende duo Tinus & Thieu, zij maakten er samen met de kinderen een waar feest van.

Maar liefst 9 acts werden er op het toneel gebracht , variërend van zang en dans tot playback en sauwel. De volgende deelnemers hebben deze middag hun talenten laten zien Kaz van Gils heeft samen met zijn vriendjes 2 eigen geschreven nummers gezongen. Lenn Stoop zong het nummer “Leef” van André Hazes en kreeg daarmee heel de zaal aan  het swingen. Noa Stoop en Emma van Loon deden de zaal met hun turn act volledig versteld staan. Rik Broeders wist met zijn playback act van het nummer van Lamme Frans “wij zijn twee vrienden” de zaal helemaal mee te krijgen. Levy Panis vertelde in sauwelton een aantal grapjes en deed dit met veel flair.

Ook waren er 4 jeugdsauwels: Simon de Jongh met zijn typetje Pastoor Bim Bam Bom wist de zaal te boeien met wat hij als pastoor allemaal moet doorstaan. Jelle Verdaasdonk was als Christje het Toeristje aan het kamperen in de Cammeleur, het was een fijne plaats om te kamperen alleen het toilet was wat moeilijk te vinden. Rik Broeders kwam als Peerke Peeënpiraat en wist met zijn avonturen als piraat de zaal volledig op zijn hand te krijgen. Ook Freek van Baaren ging in de ton en kwam als Peeën Boer, hij had bij een Peeënploeg toch een heel ander idee dan dat een groepje personen zijn die graag carnaval vieren. De zaal ging volledig uit zijn dak bij het zien van al deze geweldige acts.

De deelnemers werden door een deskundige jury voorzien van positieve feedback. Ook vielen er nog prijzen te verdelen. Zo ging Kaz van Gils en Friends er met de publieksprijs bij de niet sauwelacts vandoor. Rik Broeders mag zich jeugd-oppersauwelaar 2019 noemen, Jelle Verdaasdonk werd tweede en ging er tevens met de publieksprijs voor de jeugdsauwelaars vandoor, Freek en Simon werden gedeeld derde.

In de fotoserie bovenaan dit artikel vind je een impressie van deze middag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen