Cinemaclub Dongen presenteert: Den Skyldige

Foto:

Op woensdag 13 februari vertoont Cinemaclub Dongen in het prachtige theater Dongepark, de Deense film Den Skyldige

De film
In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

Wekelijks een film
Vanaf dit jaar vertoont Cinemaclub Dongen wekelijks een film. Dat is een voorschot op de wens van het bestuur om op termijn aan te sluiten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters. ‘Het grote voordeel daarvan is dat films vertoond kunnen worden die net zijn uitgebracht, de beeldkwaliteit beter is en alle titels verkrijgbaar zijn, vooral als het kinderfilms betreft. Hoewel we de afgelopen jaren vele verbeteringen hebben gerealiseerd zijn we een club liefhebbers en we willen naar een professionele organisatie waarbij kwaliteit en continuïteit zijn gewaarborgd. ‘Dat is onze missie’. aldus een woordvoerder.

Lidmaatschap
Cinemaclub Dongen heeft een lidmaatschapskaart in het leven geroepen. Je betaalt hiervoor eenmalig € 18,00 en vervolgens kun je het hele kalenderjaar voor € 5,00 per voorstelling naar de film. Een lage toegangsprijs blijft namelijk het uitgangspunt.

De huidige 10-voorstellingenkaart blijft overigens geldig totdat die vol is. Vanzelfsprekend blijft het ook mogelijk een los kaartje te kopen, maar dan ligt de toegangsprijs wel hoger dan bij het lidmaatschap. Wat niet verandert is de inhoudelijke kwaliteit van de films. Cinemaclub Dongen blijft filmhuisfilms vertonen, films met een verhaal, een boodschap, uit verschillende culturen. Films die altijd boeien of ontroeren.

Den Skyldige
Datum: 13-02-2019
Aanvang: 20:00
Speelduur: 85 minuten
Locatie: Centrum De Volckaert
Taal: Dansk
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regisseur: Gustav Möller
Acteurs: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jacob Ulrik Lohmann, Katinka Evers-Jahnsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen