Bart van Kerkhof oppersauwelaar 2019

Foto: Ad Vonk

Bart van Kerkhof is in zijn creatie van De Naagtbugemister Oppersauwelaar van het Peeënrijk geworden.  Naast de titel legde Bart ook beslag op de publieksprijs van zaterdagavond. Rob Verkooijen werd tweede als expert in Kunst en Kitsch en de  derde plaats was voor Erwin van Empel als Kapelaan van Geloven.

Zaterdagavond  was de Cammeleur wederom tot de laatste plaats uitverkocht. Honderden Peeën en Peeërinnen waren hier aanwezig om te genieten van de 7 sauwels van Erwin van Empel, Rob Verkooijen, Josine Severijns, Huub Holzken, Bart van Kerkhof, Tom Mijnders en Trea van Kuijk.

Vrijdagavond was de publieksprijs voor Erwin van Empel. Zaterdagavond was Bart van Kerkhof de publiekslieveling. Hij keeg de zaal plat met zijn creatie als De Naagtburgemister. Bijzonder was zijn afsluiter waarin hij de namen van de bijna 80 carnavalsverenigingen die Dongen rijk is, vewerkt had

De punten van de jury’s van vrijdag en zaterdag samen leverden Bart uiteindelijk  de titel oppersauwelaar van 2019 op. Het is voor van Kerkhof de achtste keer dat hij deze titel in de wacht sleept, de eerste dateert inmiddels van ruim 25 jaar geleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen