Meer dan voldoende uitdagingen op de Cambreurhavo

Foto:

Advertorial In aanloop naar de Open Dag op het Cambreur College op woensdag 13 februari lichten we de afdelingen een voor een uit. Deze nemen we een kijkje bij de Cambreurhavo

De typische havoleerling is graag heel concreet aan het werk, staat al in de startblokken om letterlijk en figuurlijk de mouwen op te stropen en werk uit te voeren. Maar eerst moet er een plan zijn, moet er nagedacht worden, moet de strategie bepaald worden en zijn er taken te verdelen. Precies dat leren de havoleerlingen op het Cambreur: eerst denken, dan doen. Want dat is effectiever en leidt tot meer resultaat. Matheas merkt het verschil tussen mavo en havo heel goed: “Havoleerlingen willen de lesstof echt begrijpen en ermee kunnen werken.” Wel heel prettig dat er dan ook veel gedaan mag worden: maquettes bouwen, ict-opdrachten en practica doen, bedrijfsopdrachten uitvoeren, stage lopen en lekker sporten.

Tweetalig onderwijs ook voor havoleerlingen
Het Cambreur biedt havoleerlingen al acht jaar de mogelijkheid om tweetalig onderwijs te volgen. Ook voor de toekomstige hbo-student is het immers van belang dat hij goed Engels spreekt. Maar dat niet alleen. Ook de reguliere havoleerlingen leren goed Engels en kunnen zich inschrijven voor een Cambridge-examen. Tweetalig onderwijs is veel meer dan dat. Door extra lessen, door samenwerkings-opdrachten, onderzoeksprojecten, reizen en uitwisselingen leren de tweetalige leerlingen hoe ze zich in een internationale wereld moeten gedragen. Ze worden wereldburgers die hun mannetje kunnen staan, zich kunnen presenteren en met plezier nieuwe uitdagingen aangaan.

Ook de havodocenten zijn denkers en doeners, samen met afdelingsleider Cindy Schade weten ze van aanpakken.

Matheas heeft genoten van de reis naar Barcelona, in havo 5 krijgt hij opnieuw deze kans.

Havo 4 bedenkt oplossingen voor drie bedrijven en instellingen in Dongen: theorie en praktijk gekoppeld binnen het vak haco.

MEER DAN VOLDOENDE UITDAGINGEN OP DE CAMBREURHAVO
OPEN DAG 13 FEBRUARI 2019
16.00 – 20.00 uur
Gebouw A: Mgr. Schaepmanlaan 13 havo/vwo/TTO
Gebouw B: Mgr. Schaepmanlaan 2 vmbo bb/kb
Gebouw C: Bolkensteeg 9 mavo
Je bent welkom!!

Reacties