Agent doet verhaal: “en dan komt ze naar buiten met een mes…”

Foto: Erik Haverhals/FPMB

Zaterdagavond vond een incident plaats bij een zorginstelling aan de Heuvelstraat waabij de politie bedreigd werd met een mes en zich genoodzaakt voelde waaschuwingsschoten te lossen. Een van de aanwezige agenten doet zijn verhaal op de facebookpagina van politieteam Leijdal.

“Vandaag kregen wij een melding dat een vrouw medewerkers van het GGZ had bedreigd met een mes. Wij zijn samen met @politiehondzwb ter plaatse gegaan.” aldus de agent. “We bespaken met de medewerkers wat er was gebeurd en hoe we mevrouw nu het beste konden helpen.”

Het liep echter anders dan voorzien: “Terwijl we nog in gesprek zijn komt de vrouw naar buiten, ze zag ons en liep terug naar binnen. De deur was nog open en we zagen haar naar de keuken lopen en een mes pakken. Een collega trok de voordeur dicht zodat we met een schild en de hond een instap kunnen gaan maken.”

“Dan breekt de klink af en komt ze naar buiten gelopen met een mes”” vervolgt de agent zijn verhaal. “Ik twijfel geen seconde en schiet een keer in de lucht. Ze reageert hier niet op en blijft doorlopen. Dan schiet ik nog een keer in de lucht. Mijn collega kan achter de vrouw komen en weet haar naar de grond te krijgen. Dan laat ze eindelijk het mes vallen en is de situatie onder controle. We boeien haar en ze zal hulp krijgen die ze nodig heeft.”

De agenten hebben een goed gevoel over hun optreden: “we zijn blij dat het zo is afgelopen. Maar stel nou dat ze …… laten we daar maar niet over nadenken en lekker gaan slapen. Dan zijn we morgen weer beschikbaar voor de vroege dienst!” aldus de agent .


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen