Politie deelt bekeuringen uit bij alcohol-, drugs- en verkeerscontrole

Foto:

Op vrijdag 18 januari organiseerden studenten van politieteam Langstraat een grote alcohol- en drugscontrole.  Er werd op 3 plaatsen gecontroleerd: De Horst in Kaatsheuvel, de Nerhoven in Gilze en de Heistraat in Oosteind ter hoogte van Bloem- en Tuincentrum AVRI. Totaal 1008 bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs.

Bij vijf bestuurders werd geconstateerd dat zij onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden. Hoogst geblazen promillage betrof 665 ugl.  Bij twee bestuurders bleek dat zij onder invloed van drugs een voertuig bestuurden.

Eén bestuurder in Oosteind maakte het wel heel erg bont. Zijn rijstijl viel op bij een motoragent. Hij werkte niet mee aan zijn staande houding en vanwege de diverse verkeersovertredingen die hij beging, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het geen voorrang verlenen aan overig verkeer en onnodig geluid veroorzaken. Hij is aangemeld voor een EMG maatregel (Educatieve Maatregel Gedrag). Ook maakte hij zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde. Hiervoor zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Overige bekeuringen:
– 1 x niet kunnen tonen rijbewijs/legitimatie.
– 1 x als bestuurder een mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden.
– 1 x voor het niet dragen van de gordel door kinderen in de auto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen