Muziekensemble Flux speelt “schilderijen van een tentoonstelling ” van Moussorgsky

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Muziekensemble Flux nodigt u zaterdag 19 januari a.s. uit voor een schilderij expositie in de sfeervolle woonkamer van Wouter en Liesbeth de Zwart in de voormalige Hubertuskerk in Dongen- Vaart. De toegang is gratis.

Om ongeveer 20.00 uur wordt u ontvangen op de klanken van koperkwintet Stuiver. Een kwintet bestaande uit 5 enthousiaste musici die voor ons het concert zullen openen.
De schilderijen die u gaat zien zijn onder andere vervaardigd door basisschool leerlingen uit Dongen die afgelopen week met dit muzikale project aan de slag zijn gegaan. Samen met hun ouders zullen ze zaterdag kleur geven aan de muzikale avond bij het sluiten van hun culturele inspanningen.

Nadat alle bezoekers zijn gearriveerd wordt u welkom geheten, en speelt koperkwintet Stuiver samen met Flux het stuk Mascarade for brassquintet and band van Serge Lancen. In principe is het een “lopend” concert, waarbij het is toegestaan om gedurende het concert rond te lopen en de schilderijen te bewonderen. Maar u kunt er ook voor kiezen om plaats te nemen en te genieten van de ambiance en bijzondere sfeer in deze huiskamer terwijl u zich verwondert over de metamorfose die de Hubertuskerk in de afgelopen periode heeft ondergaan.
Intussen zal onze gastheer een toepasselijk muziekje opzetten: Pictures at an Exhibition, ofwel schilderijen van een tentoonstelling van Moussorgsky. Een 37 minuten durende compositie bestaande uit 11 delen.

In werkelijkheid is het muziekensemble Flux, een aantal muzikanten uit Dongen en de wijde omgeving van Dongen die, onder leiding van Wilfred Werkman, dit stuk ten gehore brengt. Ten slotte speelt Flux als afsluiting van deze bijzondere avond A Fairy Tale van Ferrer Ferran. Na afloop bent u nog in de gelegenheid om wat te drinken en een praatje te maken met de jonge kunstenaars. Wouter en Liesbeth zijn verheugd u te mogen ontvangen, en u te woord te staan als u daaraan behoefte heeft.

Flux ziet u graag zaterdag a.s. tijdens ons eerste concert in de voormalige Hubertuskerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen