’t Mays Kabaol winnaar natte, maar sfeervolle Straotparaode 2019

Zondagmiddag om 13.15 uur werd het startsein gegeven voor alweer de 40e editie van de Dongense Straotparade. Helaas waren de weergoden deze middag niet zo goed gestemd. Er viel gedurende de gehele middag aardig wat regen. Dat weerhield de deelnemende muzikanten en de carnavalsverenigingen er echter niet van om er een sfeervolle en feestelijke middag van te maken.

Maar liefst 26 kapellen en 20 verenigingen trokken door de straten van het schôn en onvolprezen Peeënrijk om er weer een grandioos muziekspektakel van te maken. Rond 18.15 uur vond in een gezellig volgepakte Cammeleur de prijsuitreiking plaats.

Ook de leden van de Jeugdhofhouding liepen samen met hun jeugdhofkapel WOW l een eigen route tijdens de Straotparade. Het was uiteindelijk kapel ’t Mays Kabaol uit Made die zich “Brabants Midwinterkampioen 2019” mag noemen. De Vrije Tijdrekkers uit Dongen eindigden als tweede. De derde plaats was voor De Böllekes. Het fust bier voor de winnaar in de Leutklasse was voor de Blaospiepel. Zij waren het meest gelukkig in de loterij.

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

HV Dongen won bij de verenigingen in de wedstrijdklasse en mocht de felbegeerde “Wijsneuzenwisseltrofee” in ontvangst nemen. Verkleed als clowntjes bliezen zij hun partijtjes (en ballonnen) mee tijdens de straoparaode. CV De Veterinnen werd tweede met ‘We hebben een sterke baand’ en Prinselijke CV De Schuimsnuivers derde met ‘we zitten in de wedstrijdklasse’.

HV Dronken ging er in de leutklasse voor de verenigingen met de fles Schrobbelèr vandoor. De prijs voor de beste verklede straotparaodebegeleiders was voor Addy Beerens en Monique Blom. Peter Veeke en Ron Oosterbroek werden als ‘duo slaap en wandelaar’ uitgeroepen tot jurykoppel van het jaar. Zij verdienden daarmee de Aai-pet 2019

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Bekijk een sfeerreportage bovenaan dit artikel

Reacties

gallery
103730
Zondagmiddag om 13.15 uur werd het startsein gegeven voor alweer de 40e editie van de
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190114/t-mays-kabaol-winnaar-natte-maar-sfeervolle-straotparaode-2019/
2019-01-14T15:58:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/14153031/stp19.jpg
Nieuws, Peejelaand