Start werkzaamheden Groene Long in de Beljaart

Foto:

Tussen de Hamsesticht en de Achterhuizensticht, ter hoogte van ‘het eiland’, beginnen we vandaag, maandag 14 januari, met de inrichting van een groene zone. In deze zogeheten ‘Groene Long’ wordt een waterpartij, vlonder, brug en beplanting aangelegd.

Het ontwerp van de Groene Long is gemaakt in samenwerking met een werkgroep van bewoners en wijkraad De Beljaart. Het gaat om de aanleg van het eerste deel van de Groene Long. De volgende fase richting de Hoge Ham wordt opgepakt zodra het grootste deel van de nieuwbouwwoningen is opgeleverd. Die fase krijgt een het karakter van een park met wandelpaden, bloemrijke graslanden en plukroutes met fruitbomen- en struiken.

WhatsApp als communicatiemiddel
Omwonenden en andere geïnteresseerden houden we via WhatsApp op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden. Tijdens de reconstructie van de Vaartweg (vanaf januari 2018) is deze manier van communiceren ook gebruikt. Het gaat hierbij om een WhatsApp verzendlijst, geen WhatsApp groep. Het was de eerste keer dat WhatsApp werd ingezet als communicatiemiddel richting bewoners en ondernemers bij een project in de openbare ruimte. Uit de evaluatie bleek dat alle partijen zeer tevreden zijn over deze manier van communiceren. Daarom wordt in de toekomst, bij dergelijke projecten, WhatsApp ingezet als communicatiemiddel om betrokkenen te informeren. De aanleg van de Groene Long in de Beljaart is het eerste grote project waar WhatsApp weer wordt ingezet. Ook bij kleine projecten, zoals de werkzaamheden aan de Citroengaarde – Konijnendonk, wordt WhatsApp ingezet. Meer informatie leest u op www.dongen.nl/whatsapp.

 

Reacties

article
103751
Tussen de Hamsesticht en de Achterhuizensticht, ter hoogte van ‘het eiland’, beginnen we vandaag, maandag
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190114/start-werkzaamheden-groene-long-in-de-beljaart/
2019-01-14T16:25:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/14162443/beljaartgroenelong.jpg
Nieuws