Dongense Straotparade op zondag 13 januari

Foto:

Een nieuw jaar is aangebroken en velen zijn weer druk in de weer met alle voorbereidingen om van 2019 een carnavalesk jaar te maken. Als muzikaal hoogtepunt in de aanloop naar carnaval 2019 vindt op zondagmiddag 13 januari 2019 de 40e editie plaats van de Dongense Straotparade. Het motto van dit carnavalsjaar is “We zen in vùrm” en dat zal met de Straotparade niet anders zijn.

Deze fantastische dweildag voert 26 blaaskapellen langs diverse kroegen en buitenpodia in het centrum van Dongen. Daarnaast zullen 20 verenigingen de blaaskapellen vergezellen, waardoor het ook aan ludieke acts die middag niet zal ontbreken. Het wordt weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan en welke blaaskapel zich “Brabants Midwinterkampioen 2019” mag gaan noemen.

Net als voorgaande jaren hebben we twee buitenlocaties waar optredens zullen plaatsvinden. Deze zijn te vinden op het Looiersplein en bij het nieuwe parkpodium in Park Vredeoord. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid!  De Straotparade start om 13.15 uur en rond 17.30 uur verzamelen de deelnemende kapellen en verenigingen zich in ‘Ut Swingende Sportpaleis’ (Cammeleur). Hier zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.

Reacties