Gehandicaptenbal Dongen krijgt nieuwe naam bij 44-jarig jubileum

Foto: CC0 Creative Commons

Dit jaar viert het Gehandicaptenbal Dongen het 44-jarig bestaan en dat gebeurt niet onopgemerkt! Na een lange traditie is het gehandicaptenbal aan verandering toe!

Een groot deel van de doelgroep heeft namelijk aangegeven dat ze liever niet worden aangesproken als gehandicapten. ‘We mogen misschien een beperking hebben, maar gehandicapt zijn is een ruim begrip en klinkt negatief’ aldus één van de bezoekers. Om aan dit verzoek te voldoen heeft de organisatie besloten de naam ‘Gehandicaptenbal Dongen’ te veranderen in Peejebal Spesjaol – Carnaval voor Peeje en Peejerinnen met een beperking.

Feestjaar
In de carnavaleske telling is 4×11 een jubileum jaar en dat wordt dan ook gevierd. Op 1 maart 2019 opent het Peejebal Spesjaol om 18h30 de deuren van Cafe De Stapperij. Naast de jeugdhofhouding en Prins Andreo LX komen De Dorini’s, Het Feestteam en Dj Bompa en de Mens optredens verzorgen.

Om het 44ste feestjaar te kunnen bekostigen doet de organisatie – net als voorgaande jaren – een beroep op uw vrijgevigheid tijdens de collecte onder de Dongense bevolking. Deze collecte wordt gehouden van zaterdag 12 januari tot en met zaterdag 19 januari 2019. Heeft u geen geld in huis of bent u afwezig als de collectant langs komt? Doneer gerust op NL87 RABO 0166 1718 08.

Collectanten gevraagd!
Om in alle wijken van Dongen te kunnen collecteren is de organisatie op zoek naar nieuwe collectanten. Wil je meehelpen, meld je dan nu aan door een bericht te sturen naar [email protected]

Reacties