DongenIce kijkt terug op een fantastische 12e editie

Foto: Sutedj(o)

Het Wilheminaplein is bijna weer leeg. De inventaris van DongenIce is weer keurig opgeborgen in de hal. De tent is einde van de week weg en hopelijk zijn de vrijwilligers weer een beetje uitgerust van DongenIce 2018-2019. Want wat was het een fantastische editie!

DongenIce wil peuters, kleuters, scholieren, jongeren en ouderen de mogelijkheid bieden te schaatsen in het centrum van Dongen en tevens bezoekers in alle leeftijdscategorieën laten genieten van een winters evenement. En daarvoor was er een volle programmering.

Kinderen en jeugd
De speciale peuter- en kleuteruren zijn goed bezocht. Op die tijden is de baan alleen voor de allerkleinsten. Zij kregen bezoek van de mascotte D’ice en zelfs een heuse bloemenkoningin en piraat. Op de speciale knutselmiddag met Laura Haakt hebben 138 kinderen een pinguïn of slijm gemaakt. Alle basisscholen, enkele klassen van het Cambreur College en zelfs een klasje kinderopvang zijn in de eerste week komen schaatsen bij het Rabobank Schoolschaatsen.Ook de oudere jeugd was veel op de baan te vinden en niet alleen tijdens het discoschaatsen dat we speciaal voor hen hadden georganiseerd. Sommige waren dagelijks aan het schaatsen met vrienden en vriendinnen!

Speciale groepen
Dit jaar werd het G-schaatsen uitgebreid naar 2 uur, dit evenement stond bij velen al lang in de agenda, de animo was dan ook groot, zelfs vanuit buiten Dongen. Een groot aantal vrijwilligers had vorig jaar de vrijwilligersbijdrage beschikbaar gesteld voor het G-Schaatsen. Daarmee werd elke G-schaatser getrakteerd op warme chocolademelk met slagroom. Zij hebben er heel erg van genoten. Tijdens het Fysio Attent Seniorenschaatsen werd er flink gezwierd door een vaste groep ijsdansers. Ook de wandelgroep van de Volckaert is langs gewandeld en na enkele rondes op het ijs met de rolstoel hebben zij ook in de winterhuiskamer genoten van iets warms. DongenIce hoopt deze mooie uren beslist door te zetten!

Curlingcompetitie en feestavonden
De FLORIS’HAND Curlingcompetitie was binnen 5 minuten uitverkocht en ook de kaarten voor de WIJmetAARTS Hollandse Avond en NILO’s grote DongenIce fuif waren snel weg. Voor degenen die geen kaarten hadden weten te bemachtigen stonden er in de overige weekenden leuke bands, zangers en dj’s op het programma. Bezoekers waardeerden deze gratis muzikale programmering, het is alle dagen gezellig druk geweest. Bezoekers genoten in de warme winterhuiskamer van de muziek met een chocomel, wijntje of speciaal biertje. DongenIce kende zelfs zijn eigen bier; een Winter Weisse van De Nachtbrouwer.

Nieuwe activiteiten
Nieuw dit jaar was de sjoelcompetitie met 35 fanatieke deelnemers. Mevrouw van de Put ging er met de winst vandoor. De Eerste JUMBO Roetsjrace was ook een succes. Hoe leuk is het dat je tijd gemeten wordt en dat je uiteindelijk de snelste bent. Luuk Boonman en Sven van Rhenen waren allebei even snel met 3,9 sec. Zij moesten nogmaals tegen elkaar strijden, waarna Luuk er met de eerste prijs vandoor ging. Lotte Pommer werd derde. Zij kregen hun prijzen uitgereikt door Susanne Krijnen van JUMBO Dongen. Zelfs het Brabants Buske van Omroep Brabant vond deze roetsjrace leuk want zij kwamen gewoon twee keer langs.

Vrijwilligers
Zowel de op-als afbouw zijn soepel en op schema verlopen. Er zijn een aantal nieuwe mensen binnen de bouwploeg, waar DongenIce erg blij mee is. Het is een enorme klus om alles op te bouwen dus extra handjes maken het werk zeker lichter. Bezoekers complimenteerden de nieuwe inrichting aan de schaatszijde en de entree; een hele mooie toevoeging aan het DongenIce-interieur. Ook de nieuwe vrijwilligers bij DongenIce werden snel opgenomen door de vertrouwde ploeg en zij draaiden binnen een paar dagen mee alsof ze al jaren actief waren bij DongenIce. Daarnaast waren er 8 maatschappelijke stagiaires van het Cambreur College actief bij de roetsjbaan, de schaatsbalie en in het D’ice pak. Deze maatschappelijke stagiaires en enkele zoons en dochters van onze vrijwilligers en bestuursleden bewijzen dat je nooit te jong bent voor vrijwilligerswerk. Iedereen die heeft meegeholpen verdient een groot applaus. En gezien de vele mooie reacties op Facebook en Instagram van DongenIce is eenieder het daar mee eens! DongenIce bedankt de vele bezoekers voor alle gezelligheid. Hopelijk op naar een 13e editie!

Foto’s: Sutedj(o)

 

Reacties