Ondertekening convenant startsein voor nieuw Regionaal Toeristisch Bureau

Foto: Wil Gulpen Fotografie

In juli 2018 hebben de colleges en gemeenteraden van de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk besloten een Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (RBT) op te richten.

Om alle afspraken rond dit nieuwe RBT goed te verankeren hebben de betrokken gemeenten samen met de Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (in oprichting) een convenant opgesteld. Na instemming van de vier colleges eerder deze week is dit convenant vandaag vrijdag 21 december door de betrokkenen ondertekend. Names Dongen was wethoude Rene Jansen aanwezig bij de ondertekening.

Meer bezoekers trekken
De vier gemeenten willen samenwerken om meer bezoekers te trekken, die langer verblijven en meer besteden. Marktonderzoek wees uit dat De Langstraat, tussen de grote steden en met internationale trekpleisters (de Efteling, De Loonse en Drunense Duinen, de vesting Heusden) alle ingrediƫnten in zich heeft om inwoners, recreanten en toeristen te verleiden tot een bezoek.

Lokale informatiepunten
Het RBT gaat samen met de recreatiebranche aansprekende nieuwe concepten ontwikkelen. Het bureau zorgt voor een eenduidige gebiedsmarketing.

Met dank aan: heusden.nieuws.nl

Reacties

article
102850
In juli 2018 hebben de colleges en gemeenteraden van de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181222/ondertekening-convenant-startsein-voor-nieuw-regionaal-toeristisch-bureau/
2018-12-22T00:04:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/12/22000355/rbt.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws