Cinemaclub Dongen gaat wekelijks een film draaien

Foto:

Cinemaclub Dongen gaat een belangrijke verandering aanbrengen in het filmaanbod. Vanaf de eerste filmavond in dit nieuwe jaar, maandag 7 januari, kan iedere (Dongense) filmliefhebber wekelijks een topfilm zien in het theater in de Volckaert.

‘We hebben gemerkt dat Dongen filmminded is en regelmatig kregen wij de vraag waarom er niet elke week een film wordt vertoond. Ook lieten veel mensen weten graag naar de film te willen komen maar dat zij verhinderd waren op de maandagavond. Vandaar dat we vanaf dit jaar de ene week op de maandag en de andere op de woensdagavond gaan draaien, legt Paul Beckers, voorzitter van de Cinemaclub, uit.

De organisatie binnen de club is flink uitgebreid en er staat nu een robuust team dat toegesneden is om de wekelijkse filmvertoning vlekkeloos te laten verlopen. Ook De Volckaert heeft haar medewerking toegezegd om de sfeervolle theaterzaal wekelijks te gebruiken als bioscoopzaal. De cinemaclub bestaat nu 6 jaar en heeft zich in die tijd een vaste plaats verworven in de Dongense samenleving. Het bezoekersaantal is flink toegenomen. ‘We hebben veel vaste bezoekers maar daarnaast zien we ook steeds nieuwe gezichten’, zegt de voorzitter.

Het opschroeven naar wekelijks een film draaien is een voorschot op de wens van het bestuur om op termijn aan te sluiten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters. ‘Het grote voordeel daarvan is dat films vertoond kunnen worden die net zijn uitgebracht, de beeldkwaliteit beter is en alle titels verkrijgbaar zijn, vooral als het kinderfilms betreft. Hoewel we de afgelopen jaren vele verbeteringen hebben gerealiseerd zijn we een club liefhebbers en we willen naar een professionele organisatie waarbij kwaliteit en continuïteit zijn gewaarborgd. ‘Dat is onze missie’.

Lidmaatschap
Vooruitlopend op het wekelijks vertonen van film heeft het bestuur het lidmaatschap ingevoerd. Bezoekers geven aan dat ze graag zien dat het verenigingskarakter meer inhoud krijgt. ‘We hadden een 10-voorstellingen kaart maar die vult dat verenigingsgevoel volgens onze bezoekers onvoldoende in. Daarom is deze onlangs vervangen door een lidmaatschapskaart. Je betaalt eenmalig € 18,00 en vervolgens kun je het hele kalenderjaar voor € 5,00 per voorstelling naar de film. Een lage toegangsprijs blijft namelijk ons uitgangspunt’, aldus programmeur Bart jeroen Haselbekke.

De huidige 10-voorstellingenkaart blijft overigens geldig totdat die vol is. Vanzelfsprekend blijft het ook mogelijk een los kaartje te kopen, maar dan ligt de toegangsprijs wel hoger dan bij het lidmaatschap. Wat niet verandert is de inhoudelijke kwaliteit van de films. ‘We blijven filmhuisfilms vertonen, films met een verhaal, een boodschap, uit verschillende culturen. Films die altijd boeien of ontroeren’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen