Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik houdt vertrouwen

Foto:

De provincie heeft de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik laten weten dat zij voorlopig geen handeling tot realisatie van de N629 zal treffen. Dat meldt René Roovers namens de vereniging.

De provincie heeft volgens Roovers toegezegd tot aan de uitspraak van de Raad van State geen verdere voorbereidingsactiviteiten meer te ontwikkelen. “Daardoor is het schorsingsverzoek bij de Raad van State overbodig geworden. Dat is bijzonder positief nieuws. De eerste slag in de juridische procedure is binnen. Dat geeft vertrouwen voor de rest van de procedure. Blijkbaar wil de provincie niet het risico lopen om al via het schorsingsverzoek een flinke draai om de oren te krijgen en komt zij nu met deze tegemoetkoming en toezegging.” aldus René Roovers.

Er zijn in totaal 8 beroepschriften ingediend. Het is momenteel nog niet bekend wanneer de zitting van de Raad van State plaats zal gaan vinden. Roovers: “Dat betekent dat de besluitvorming nog geruime tijd op zich kan wachten. Tot die tijd ligt dus alles stil.  De Vereniging zal er nu bij de gemeenten Oosterhout en Dongen op aandringen snel over te gaan tot de uitvoering van de motie van Provinciale Staten waarin gevraagd wordt de knelpunten op de be-staande weg versneld aan te pakken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen