Buiten geen toiletten meer bij grote evenementen in De Cammeleur

Foto:

Bij grote evenementen in De Cammeleur worden er geen mobiele toiletten meer buiten geplaatst. Er zal binnen het gebouw naar een oplossing worden gezocht. Dat antwoordde wethouder René Jansen op vragen van raadslid Jan Kennekens van de Ouderenpartij voor Dongen.

Door Bernadette Klerx

Het raadslid doelde daarmee op de sanitaire voorzieningen die eind november bij de Foute Party van Q Music buiten voor de Cammeleur waren geplaatst. ‘Ik hoop toch dat dit geen structurele oplossing wordt bij grote evenementen, want het heeft ook voor de nodige overlast gezorgd bij omwonenden.’

Wethouder Jansen kon hem meteen geruststellen. ‘In principe zijn er op de begane grond meer toiletten dan in de oude Cammeleur, maar het probleem zit eigenlijk meer in de routing. Daarom is voor de Foute Party geadviseerd om toiletten buiten te plaatsen. Maar dat gebeurt nu niet meer. We gaan de oplossing binnen het gebouw zoeken’, zo beloofde de wethouder.
Op de begane grond zijn vijf damestoiletten en vier urinoirs en twee herentoiletten, maar deze liggen vrij ver verwijderd van de grote zaal.

Naast de sanitaire problemen bij grote evenementen heeft de wethouder ‘in een goed gesprek’ nog meer verbeterpunten met het management van De Cammeleur doorgesproken. Die gaan vooral over de serviceverlening naar de bezoekers toe. Maar de wethouder kon ook goed nieuws melden. ‘Sinds de opening trekt De Cammeleur gemiddeld zo’n 25.000 bezoekers per maand. De cursussen bij het Kunstpodium lopen goed vol en de biblitotheek heeft sinds september 171 nieuwe abonnementen afgesloten’, zo stelde Jansen tevreden vast.

 

Reacties

article
102823
Bij grote evenementen in De Cammeleur worden er geen mobiele toiletten meer buiten geplaatst. Er
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181221/buiten-geen-toiletten-meer-bij-grote-evenementen-in-de-cammeleur/
2018-12-21T08:20:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/27162621/cammeleurgroot.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws