Dongen groeit en heeft nu 26.000 inwoners

Foto:

Eerder dan verwacht heeft Dongen sinds kort 26.000 inwoners. De verwachting was eigenlijk dat dat aantal tussen 2020 en 2025 zou worden gehaald maar Dongen groeit tegen de landelijke trend in sneller dan verwacht.

Vrijdagochtend werden een aantal nieuwe Dongenaren ontvangen op het gemeentehuis door burgemeester Marina Starmans.”Dagelijks komen er mutaties bij, bij burgerzaken; er gaan mensen verhuizen, ze worden geboren of er overlijden mensen. Het kan ook zijn dat een kind wordt geboren in een van de ziekenhuizen in de omtrek. We hebben ervoor gekozen om niet 1 nieuwe inwoner als ‘26.000ste’ centraal te stellen, maar vier huishoudens. Op vier adressen hebben we interviews gehouden en gevraagd waarom de mensen in Dongen zijn komen wonen en hoe het bevalt.

De verhalen zijn gebundeld in het online magazine ‘Dongen groeit!’. Klik hier om het online magazine te bekijken

Vanochtend heeft burgemeester Marina Starmans met de nieuwe inwoners kennis gemaakt en het magazine gepresenteerd.

De nieuwe Dongenaren die zich in het magazine voorstellen en vertellen waarom zij juist voor Dongen kozen als hun nieuwe thuis, zijn:

  • Danny Eeckhout (48) uit België die zich in oktober inschreef in onze gemeente
  • Lotje Westerhout (24) en Michel Erdtsieck (27)
  • Mark Boonman (39) en Hilde Bakker (37)
  • Aimée Laenen, geboren op  31 oktober 2018 in Dongen

Nog maar weinig geboorten vinden plaats in Dongen. De meeste baby’s worden in ziekenhuizen in Tilburg of Breda geboren. Aimée is de enige baby die in oktober in Dongen ter wereld is gekomen. Tot medio december waren er 248 geboorten in Dongense gezinnen, waarvan 30 in Dongen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen