DongenIce is er bijna klaar voor (foto’s opbouw)

Vrijdag 14 december is het zover en opent DongenIce om 19:00 uur haar deuren.

Vanaf dan kan er tot en met zondag 6 januari dagelijks geschaatst en geroetsjt worden op het Wilhelminaplein in Dongen. Tijdens deze nieuwe editie zijn er weer volop evenementen voor jong en oud. Nieuw dit jaar zijn de oudhollandse sjoelwedstrijd en de eerste Jumbo Roetsjrace. Natuurlijk ontbreekt het curlen ook niet in Dongen. De curlingcompetitieis inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste van ons land. Ook is er volop ruimte voor peuters, kleuters, ouderen en mensen met een beperking om te genieten. Kijk voor de openingstijden en het programma op www.dongenice.nl of houd de Facebookpagina in de gaten.

Spetterende opening
Op vrijdag 14 december vindt de officiële opening plaats met Drumfanfare Beatrix en pinguïn D’ice. ‘Beatrix on Ice’, het curlingteam van de drumfanfare, won vorig jaar de eerste prijs bij de Floris’Hand curlingcompetitie. Drumfanfare Beatrix was direct te porren om de opening van DongenIce af te trappen met een spetterend optreden en geheel in stijl, de wisselbeker terug te brengen.

Gratis toegang tijdens de opening
Niemand minder dan de band CoverUp warmt tijdens de eerste avond van DongenIce de winterhuiskamer op! Deze 10-mans allround coverband uit Dongen is niet meer weg te denken uit het covercircuit. Ze maken zij van ieder optreden een wervelende show waar de energie, de muzikaliteit, het plezier en het enthousiasme van af spat. Kom naar de opening in de winterhuiskamer en swing mee. Toegang is gratis.

Winterhuiskamer van Dongen voor jong en oud
In de afgelopen jaren is DongenIce uitgegroeid tot een uniek evenement waar bezoekers uit de hele regio naar toe komen om te genieten van winterse sferen. DongenIce wordt niet voor niets ‘de winterhuiskamer’ van de regio genoemd. Er is voor ieder wat wils. Het is de plek om te komen schaatsen, roetsjen, chillen en genieten van een hapje of een drankje en waar in de wintermaanden nieuwe vriendschappen ontstaan. Vorig jaar mochten we ruim 60.000 bezoekers verwelkomen. DongenIce wordt mogelijk gemaakt door ruim 260 vrijwilligers en vele sponsoren.

dongen.nieuws fotograaf Kees Laurijsen maakte al een impressie van de opbouwwerkzaamheden. Bekijk de foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties