Maandag 3 december start de opbouw van DongenIce

Foto:

Vanaf maandag 3 december wordt het nu nog groene Wilhelminaplein in twee weken tijd omgetoverd tot het winterse dorp, genaamd DongenIce. Voor de twaalfde keer slaat DongenIce haar tenten op. Jong en oud uit Dongen en omgeving kunnen vanaf 14 december weer genieten van volop ijspret.

Tentenbouwers
Maandag verschijnen in alle vroegte de eerste vrachtwagens met de tent. Ze starten met de vloer. ‘s Avond zijn de contouren van DongenIce al zichtbaar. Dan komen de grote interieurobjecten op de vloer te staan zoals het kantoor en de keuken. Daar bouwen ze vervolgens de tent overheen. Donderdag 6 december moet hij staan! En dan kan de vrijwillige bouwploeg echt los.

Transport inventaris
Iedereen heeft zijn eigen taak. Zo is er een ploeg die zich bezig houdt met het transport van het hele inventaris van DongenIce. Die staat opgeslagen in een loods bij Wijnen Transport en moet volledig naar het Wilhelminaplein. Dat zijn heel wat ritten.

Hard werken tot aan de opening
Dagelijks zijn er zeker 10 tot 15 vrijwilligers van de bouwploeg aan het werk. In totaal zijn ze met ongeveer 25 man. Overdag zijn het vaak de gepensioneerden en ‘s avonds worden zij afgelost door de jongeren. Het is zeker geen vrijheid blijheid want op zondagochtend 9 december moet de basis klaar zijn zodat het Gordijncentrum door heel de tent het tapijt kan leggen. En dinsdagavond 11 december willen ze graag het eerste laagje water op de ijsbaan spuiten. Dan start ook C-Infra met de inrichting van het buitenterrein en kan de tent in winterse sferen aangekleed worden. Voordat er daadwerkelijk geschaatst kan worden, moet er nog veel gedaan worden. Gelukkig is het in al die twaalf jaar nog nooit gebeurd dat ze niet op tijd klaar zijn voor de opening. Trek jij je schaatsen aan?

Reacties

article
102397
Vanaf maandag 3 december wordt het nu nog groene Wilhelminaplein in twee weken tijd omgetoverd
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181130/maandag-3-december-start-opbouw-dongenice/
2018-11-30T19:52:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/30195231/dongenice181.jpg
Nieuws