Herstelwerk Cammeleur in afrondende fase

Foto:

De herstelwerkzaamheden aan De Cammeleur zijn in een afrondende fase beland. Wethouder René Jansen heeft donderdagmiddag met aannemer BMV en de projectleider van de gemeente om de tafel gezeten om te komen tot een definitieve afrondende planning.

Door Bernadette Klerx

Het gaat dan om afspraken over de akoestiek, het meerwerk en de garantiebepalingen. Bij het meerwerk is de belangrijkste vraag wie wat gaat betalen. Pas als alles is afgerond, kan het totale financiële plaatje opgemaakt worden.

Dit deelde wethouder René Jansen de gemeenteraad gisteren mee. Als enig minpuntje noemde Jansen de werkzaamheden bij het trafohuisje. Het trafohuisje staat nu iets te opvallend ‘in beeld’ en moet dus minder zichtbaar worden. ‘Dat zou deze week gebeuren maar door omstandigheden is de aanvang van de werkzaamheden naar volgende week verplaatst. U ziet dat ik daarvan baal en ik blijf dan ook kritisch sturen op de uitvoering’, zo liet Jansen de raad weten.

De wethouder was duidelijk in zijn nopjes met de plaats die de Cammeleur inmiddels in Dongen heeft ingenomen. ‘Ook in de afgelopen weken was de Cammeleur weer volop in bedrijf met tal van evenementen en activiteiten. Er komen nog steeds positieve reacties binnen van nieuwe bezoekers. Met de partners heb ik nauw contact over de dagelijkse bedrijfsvoering en de service die wordt verleend. De lijnen zijn kort en kritische opmerkingen worden meteen gesignaleerd’.

Ook de buitenruimte van De Cammeleur begint steeds meer vorm te krijgen. ‘Het parkpodium is geplaatst en enthousiast ontvangen en er is beplanting geplaatst’, zo meldde de wethouder.
D66-raadslid Joeri de Jong was benieuwd naar de opbrengst van de gebouwen die gebruikt wordt voor de financiering van De Cammeleur. ‘Hebben die gebouwen financieel opgeleverd wat wij daarvoor ooit in gedachten hadden’, zo vroeg het raadslid zich af.

Hij werd bijna op zijn wenken bediend. ‘Dat komt in de eerstvolgende raadsinformatiebrief’, aldus de wethouder.

Reacties

article
102393
De herstelwerkzaamheden aan De Cammeleur zijn in een afrondende fase beland. Wethouder René Jansen heeft
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181130/herstelwerk-cammeleur-afrondende-fase/
2018-11-30T08:26:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/27162621/cammeleurgroot.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws