Sinterklaas is weer in Dongen

Alle Dongenaren, groot en klein, hebben er lang naar uitgekeken maar vandaag was het dan eindelijk zover. Sinterklaas zette vanmiddag voet op Dongense bodem. Een groot aantal Dongense kinderen en hun ouders waren naar de loswal gekomen om getuige te zijn van de aankomst van de Goedheiligman. Het voltallige College van B & W wachtte de Goedheiligman op.

Stichting Dongense jeugdraad had gezorgd voor een prima sfeertje. Het jeugdorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen en danseressen van L-Joy vermaakten het talrijke publiek met sinterklaasliedjes en dansjes. De presentatoren  Teun en Karlijn hielden de stemming er prima in terwijl  Sinterklaas ruim de tijd nam om vele kinderhandjes te schudden. De goedheiligman had een groot aantal zwarte pieten meegebracht die het publiek vermaakten met hun kunsten en zakken vol pepernoten uitdeelden.

Na een intocht langs de drukbevolkte straten ging de Sint nog naar de Cammeleur waar ook weer vele Dongenaren aanwezig waren om de Sint welkom te heten.  De komende weken zal Sinterklaas in Dongen weer vele huisbezoeken afleggen en een groot aantal verenigingen en bedrijven bezoeken.

Bekijk de foto’s van de aankomst in de fotoreeks boven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen