TUF Recycling heeft ‘voldoende tijdelijke maatregelen’ genomen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

TUF Recycling heeft voldoende maatregelen genomen om de gevolgen van brand voor het milieu te voorkomen en te beperken. Dat antwoordde burgmeester Marina Starmans op vragen van D66 en CDA hierover.

Door Bernadette Klerx

Vorige week vrijdag stelde de gemeente het bedrijf een ultimatum: binnen een week moet TUF de verbrande kunstgrasmatten en brandresten afvoeren naar een gespecialiseerd bedrijf of moeten er op het terein tijdelijke maatregelen genomen zijn. Dat laatste is nu gebeurd. En gecontroleerd door de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant. ‘De OMWB was erbij toen TUF afgelopen maandag de maatregelen heeft genomen en heeft die als voldoende beoordeeld’, kon de burgemeester de raad melden.

De volgende stap is nu dat TUF de afvalstoffen van de brand voor 1 januari definitief opgeruimd moet hebben. Doen ze dat niet, dan neemt de gemeente zelf actie en verhaalt ze de kosten vervolgens op het bedrijf. Overigens heeft TUF geen enkele dwangsom meer betaald. De gemeente legde het bedrijf al voor € 100.000 aan boetes op, maar daarvan is nog steeds maar een schamele € 2.000 betaald.

Bodemverontreiniging
Zorgen waren er bij D66 en CDA over de geconstateerde bodemverontreiniging. ’Is er alleen op de hoofdlocatie aan de Vierbundersweg bodemonderzoek uitgevoerd of ook aan de Schacht’, zo wilde CDA-raadslid Annemarie van Eenennaam weten. ‘En mag TUF nu weer matten ontvangen nu ze tijdelijke maatregelen hebben genomen’.

‘Het bodemonderzoek heeft alleen plaatsgevonden op de hoofdlocatie aan de Vierbundersweg’, antwoordde de burgemeester. Op de locatie aan De Schacht hebben voornamelijk hockeymatten gelegen en daar zitten geen rubberkorrels in. En op de vraag of TUF weer matten mag ontvangen liet de burgemeester merken dat dat zeker niet wenselijk was, ‘maar dat het officieel wel mag’. Het bedrijf TUF bestaat immers nog steeds en de gemeente moet eerst alle wettelijke procedures doorlopen voor dat ze zelf kan ingrijpen en de deur op slot kan draaien.

Reacties

article
102116
TUF Recycling heeft voldoende maatregelen genomen om de gevolgen van brand voor het milieu te
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181116/tuf-recycling-voldoende-tijdelijke-maatregelen-genomen/
2018-11-16T08:35:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/26073021/tufgroot.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws