14 november: Internationale Dag tegen Diabetes

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Vandaag is het 14 november en tevens:

  • Internationale Dag tegen Diabetes
  • Wereld COPD-Dag

Internationale Dag tegen Diabetes
Ieder jaar op 14 november wordt stilgestaan bij mensen die aan diabetes leiden. Diabetes heet ook wel suikerziekte en is vaak de oorzaak van vele hart- en vaatziekten of blindheid. De Dag wordt vanaf 1991 gevierd, en vanaf 2007 is de Dag door de Verenigde Naties als officiële dag gekenmerkt.

Meer informatie vindt U op de officiële website

Wereld COPD-Dag
COPD staat voor Chronic Obstructive Lung Disease, en uiteraard krijgt ook die ziekte een Dag toebedeeld. De derde woensdag in november maakt de Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) een vuist tegen deze ziekte.

De Dag wordt vanaf 2002 ieder jaar gevierd in meer dan 50 landen. Meer over de Dag, en over de afgelopen jaargangen is te vinden op de website van GOLD.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen