Vaartweg officieel geopend

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Het heeft even geduurd maar het resultaat was het wachten waard. Zaterdag werd de volledig vernieuwde Vaartweg officieel geopend met het symbolich plaatsen van drie nieuwe bomen door wethouder Rolf Vullings, samen met  buurtbewoners, vertegenwoordigers van de dorpsraad Klein-Dongen -Vaart en de aannemer.

De uitstraling van de nieuwe  Vaartweg is strak, overzichtelijk en veilig. Door de snelheidsbeperkende maatregelen hebben fietsers nu ook het gevoel welkom te zijn op deze weg. Ook landbouwvoertuigen hebben ruim baan. In het donker is alles goed te overzien door de voordelige en milieuvriendelijke LED – verlichting in de lichtmasten. Tijdens de reconstructie is ook de riolering grondig aangepakt.

Niet enkel voor de reconstructie van de weg was het nodig om een flink aantal bomen te kappen; vele bomen waren aangetast door een woekerende en ziekmakende zwammensoort. De bomen staan nu verder uit elkaar waardoor de ziekte minder kans krijgt. 141 bomen zijn gekapt, 90 zijn al gecompenseerd door nieuwe aanplanting en nog eens 51 bomen krijgen groepsgewijs een plaatsje in het buitengebied. De buurtbewoners mogen meedenken waar die komen.

Met dank aan Piet Eelants/ dongenhomespot

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen