Gemeente stuurt TUF een ultimatum en verwacht vòòr eind deze week maatregelen

Foto:

De gemeente Dongen heeft vrijdag per brief een definitieve last onder bestuursdwang opgelegd aan TUF Recycling BV.  Uiterlijk 16 november 2018 moeten er maatregelen zijn getroffen om de gevolgen van de brand voor het milieu zo veel als mogelijk te voorkomen en beperken.

Het bedrijf heeft diverse opties: op 16 november moeten de verbrande rollen kunstgrasmatten en brandresten/assen zijn afgevoerd naar een daartoe vergunde inrichting, of er moeten op het terrein tijdelijke maatregelen zijn genomen. In dat geval moeten de afvalstoffen van de brand voor 1 januari 2019 worden afgevoerd naar een daartoe vergunde inrichting. Voldoet TUF Recycling niet aan dit ultimatum dan zal de gemeente zelf actie ondernemen en de kosten op TUF Recycling verhalen.

TUF Recycling BV heeft inmiddels  aangekondigd maatregelen te treffen waarmee nadelige gevolgen voor het milieu voorkomen worden. Het nemen van deze maatregelen staat gepland op maandag 12 november aanstaande. Controle hierop vindt plaats door de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Het is de tweede procedure last onder bestuursdwang voor TUF Recycling. De eerste werd door de gemeente opgestart op 4 oktober 2018 door het sturen van een voornemen last onder bestuursdwang. Dit vanwege bedrijfsvoering die niet voldoet aan de vergunde situatie op beide locaties (Vierbundersweg, De Schacht). Deze sanctie volgde op eerder opgelegde lasten onder dwangsom, waaraan door TUF Recycling geen gevolg werd gegeven. In dat kader is een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld. De gemeente legde het bedrijf al voor 100.000 euro aan boetes op, maar daarvan is slechts 2.000 euro daadwerkelijk betaald. Het gelijktijdig doorlopen van meerdere trajecten last onder bestuursdwang is mogelijk, aangezien het verschillende overtredingen betreft.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen