7 november: Internationale Dag van de Medische Fysica

Foto:

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Het is vandaag: Internationale Dag van de Medische Fysica

Internationale Dag van de Medische Fysica
De Dag van de Medische Fysica is een Dag die zich richt op het opleiden en voorlichten van doktoren en andere medische wetenschappers. De Dag wordt ieder jaar op 7 november gevierd.

Altijd een leuk weetje: de Dag is niet voor niks op 7 november gevierd. Het is de geboortedag van Marie Sklodowska-Curie (zie foto boven), die belangrijk onderzoek naar radioactiviteit verrichte. Iedereen is uitgenodigd op deze Dag dus eens wat terug te doen voor uw dokter, die al jarenlang al uw problemen en gebreken aan heeft moeten horen.

De Dag wordt georganiseerd door de Internationale Organisatie voor Medische Doktoren (IOMP). Vanaf 1963 zijn zij actief en organiseren zij bijvoorbeeld congressen. Om toch een beetje bij de tijd te blijven moest ook de IOMP overstag: een Dag uitroepen voor meer aandacht.

Reacties

article
101891
jam
Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181107/7-november-internationale-dag-medische-fysica/
2018-11-07T10:07:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/07100702/curie.jpg
Nieuws