New Orleans and The Dutch Connection bij Jazzclub The Swinging Carrots

Foto: CC0 Creative Commons

Op zondag 11 november 2018 speelt de band ‘New Orleans and The Dutch Connection’ bij Jazzclub The Swinging Carrots in Dongen. De band is ontstaan in 2014. Het eerste optreden vond plaats in een nieuwe jazzclub in België, opgericht door Antoine Durieux. Sinds die tijd is het bestaan van de band een feit.

Vincent van Elferen speelde regelmatig in België met andere bands. Nu moest het er maar eens van komen, van een band met Nederlanders, die graag de New Orleans-stijl speelden, maar die eigenlijk nog nooit met elkaar gespeeld hadden. Na enig nadenken en e-mailen ontstond er een band, met een bezetting die er wezen mocht: Tom Goosen (trompet/cornet), Frank Roberscheuten (klarinet en saxen), Ad van Beerendonk (stringbas), Onno de Bruijn (drums), Wouter Nouwens (banjo/dobro) en Vincent van Elferen (trombone).

Onno de Bruijn was ooit drummer bij de Dutch Swing College Band. Hij stond al op het podium toen hij amper vijftien jaar was. Tom Goosen heeft thuis een beker staan als winnaar van de solistenprijs van het Jazzfestival in Breda. Frank Roberscheuten gaat met eigen bands de wereld over. Ad van Beerendonk is geridderd vanwege zijn inzet voor de muziek. Ook heeft hij een eigen platenlabel. Wouter Nouwens speelt nu nog bij Sammy Rimington en de gegevens voor dit bericht tenslotte komen van Vincent van Elferen. Hij is er trots op dat hij deze mannen bij elkaar heeft kunnen krijgen.

Jazzclub The Swinging Carrots is er, op haar beurt, trots op om deze mannen op het Dongense jazzpodium te hebben. Kom daarom op zondag 11 november 2016 naar Café Zalencentrum De Viersprong aan de Kanaalstraat in Dongen. Er staat een schitterende band op het podium, vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur. Entree per persoon is vijf euro.

Voor meer informatie: www.theswingingcarrots.nl.

Reacties

article
101849
Op zondag 11 november 2018 speelt de band ‘New Orleans and The Dutch Connection’ bij
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181106/new-orleans-and-the-dutch-connection-jazzclub-the-swinging-carrots-2/
2018-11-06T09:00:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/06090003/jazz1.jpg
Nieuws