Lokaal FNV Midden-Brabant zette jubilarissen in het zonnetje

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Eén vergadering in het  jaar is altijd wel een hele bijzondere voor de vakbond FNV afdeling Midden Brabant / Dongen. Dan worden de leden die een specifiek aantal jaren lid zijn van de vakvereniging namelijk in het zonnetje gezet als jubilaris.

Door Piet Eelants

Café Zalencentrum de Viersprong was de locatie waar deze feestelijke bijeenkomst dit jaar plaatsvond. De afdeling Dongen telt dit jaar maar liefst 43 jubilarissen.Vrijdagavond werden er 19 van hen geëerd met een persoonlijk woordje, een toepasselijk herinneringsspeldje of broche, een bos bloemen en een herinneringskeramiek. Tijdens deze gezellige bijeenkomst was ook FNV bestuurder Ria Hilhorst aanwezig die een voor deze avond traditionele ietwat politiek getinte korte speech hield. Zij deed dat met de nodige humor, maar vastberaden. In haar speech ging het onder meer over de sociale acties die de FNV nog in petto heeft. Het per saldo afnemend ledental van de vakbond baarde haar zorgen.

De voorzitter van de Dongense afdeling van de vakbond, Jan van Bladel verwelkomde de jubilarissen en hun familieleden. Er waren dit jaar twee leden die al 60 jaren vakbondslid zijn. De heren C.Severijns en J. Kimenai bleven de bond ook na hun pensionering trouw. Natuurlijk was er ook aandacht voor de 4 gouden leden: de heren Berghmans, Hendrix , Quick en Siemons. De 40-jarige jubilarissen dit jaar zijn: A. Deijkers, H. Muskens, A.Nooten en B. Visser. De grootste groep jubilarissen vierde hun 25 jarig lidmaatschap. De dames M. Hageman, J.Kouwenberg – Riel, H. vd Nieuwenhuijzen, de heren Buwalda, Jacobs, Jolie, van de Kuijp en van Bladel. Laatstgenoemde is een zoon van de voorzitter, samen zijn zij inmiddels meer dan 80 jaar lid van het FNV. Ze kregen uiteraard óók hulde en dank. Het speldje werd in dit geval opgeprikt door Vader van Bladel. Tijdens het uitreiken van de versierselen werd teruggekeken naar de hoogte- en dieptepunten in Nederland op nieuwsgebied van het jaar waarin de jubilarissen lid werden van de vakbond.

Reacties

article
101763
Eén vergadering in het  jaar is altijd wel een hele bijzondere voor de vakbond FNV
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181103/lokaal-fnv-midden-brabant-zette-jubilarissen-in-het-zonnetje/
2018-11-03T10:21:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/03101740/fnv181.jpg
Nieuws