3 november: Kapladag

Foto: Wikimedia Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Het is vandaag:

  • Kapladag
  • Dag tegen Rugpijn

 

Kapladag
Misschien kent u ze wel misschien kent u ze niet. Kapla zijn houten (speelgoed)stokjes waarmee je kunt bouwen. De Kapladag is voor mensen die Kapla nog niet kennen, en op 3 november kennis kunnen maken met deze houten plankjes. In eerste instantie voor kinderen, maar ook natuurlijk ouders die het voor hun kinderen willen kopen.

Iedere eerste zaterdag in november is het Kapladag. Op verschillende plekken in het land kunt u kennis maken met de stokjes. Buiten dat bouwen met blokken gewoon leuk is, biedt het voor kinderen ook nog eens educatieve mogelijkheden. Laat uw creativiteit dus maar bloeien.

Dag tegen Rugpijn
Op deze dag komt Chiropractie Nederland in beweging. Deze organisatie wil laten zien dat zij mee kunnen werken aan vermindering van volksziekte nummer 1: lage rugklachten!

Chiropractoren zijn deskundigen op het gebied van nek- en rugklachten. Zij hebben veel kennis in huis om bronnen van rug- en nekklachten te herkennen, te diagnosticeren en te behandelen waar nodig. Naast het aanpakken van de problematiek in het bewegingsapparaat, is bewegen een speerpunt in het verminderen van rugpijn. Het lichaam is gemaakt om te bewegen, maar wat wij juist doen is het tegenovergestelde; we gaan steeds meer zitten. Meer informatie vind je hier.

 

Reacties

article
101760
jochem
Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181103/3-november-kapladag/
2018-11-03T10:04:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/03100415/kapla.jpg
Nieuws