“Mijn oma denkt dat ik haar zusje ben”

Foto:

Het nieuwste boek van de Dongense uitgeverij Pix4Profs is nu uit. Het jeugdboek, met de titel “Mijn oma denkt dat ik haar zusje ben”, legt in begrijpelijke en verhalende taal dementie uit aan kinderen.

Het boek is i=uniek dankzij het thema, maar ook uniek hoe het geïllustreerd is: met realtime foto’s gecombineerd met tekeningen van de Dongense tekenaar Jules Calis, soms in één beeld, soms illustraties die een duidelijk vervolgbeeld geven.Schrijfster Nicolle Christiaanse is vooral bekend om haar bekende jeugdboeken over paarden, met ruim 350.000 verkochte exemplaren. Samen met fotograaf Jan Stads schreef zij eerder het kijk- en leesboek vooral voor volwassenen “Dementie, een vergeten wereld”. Hoofdpersoon in het educatieve jeugdboek “Mijn oma denkt dat ik haar zusje ben” is haar eigen moeder, die momenteel in een gesloten dementie-afdeling huist. “Voor ons een belangrijk maatschappelijk boek waarbij kinderen op een makkelijke ‘leuke’ manier leren omgaan met dementie” aldus uitgever Jan Stads

Het boek kost slechts € 9,95 is te bestellen via alle grote boekhandels, maar ook via [email protected] of [email protected] Woont u in de gemeente Dongen, dan wordt het boek ook nog eens gratis thuisbezorgd!

Schrijfster Nicolle Christiaanse over zichzelf:

Verhalen schrijven, dat is wat ik graag doe. Mooie, spannende, vrolijke, verdrietige, grappige, boze en liefdevolle verhalen. De ene keer is alles wat ik vertel echt gebeurd. De andere keer is het deels waar en deels verzonnen. Soms is het allemaal fantasie. “Mijn oma denkt dat ik haar zusje ben” is gebaseerd op mijn eigen moeder! Mijn naam is Nicolle Christiaanse. Samen met mijn man Joost woon ik in een romantisch, klein boerderijtje net buiten Oisterwijk. We hebben drie kinderen, twee kleinkinderen en veel huisdieren: de honden Freek en Noortje, poes Tessie en de pony’s Fritske en Jorrin.

Ik ben geboren op 10 maart 1964 en opgegroeid in Tilburg. In die stad ging ik naar de basisschool en naar het VWO. Daarna heb ik gestudeerd voor drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Als therapeute begin je meestal een praktijk, maar dat paste niet bij mij. Schrijven vond ik veel leuker, dus ging ik daarmee aan de slag. Mijn allereerste succes was een kort leesverhaal, dat in 1997 verscheen in het tijdschrift ‘Donald Duck’. Sindsdien werk ik voor meerdere uitgeverijen. In ‘Penny’ en andere tijdschriften verschijnen leesverhalen, informatieve teksten, interviews en strips die zijn getekend volgens mijn scripts. Mijn jeugdboeken geeft uitgeverij Kluitman uit. Dat zijn er al meer dan 20! In eerste instantie schreef ik alleen maar voor de jeugd. Tot ik ontdekte dat ook volwassenen graag mooie verhalen lezen. Voor hen schrijf ik non-fictie, oftewel waargebeurde verhalen. Om deze goed in beeld te brengen werk ik samen met fotograaf Jan Stads. Mijn teksten gecombineerd met foto’s komen uit in boeken bij uitgeverij Pix4Profs.

 

Reacties

article
101651
Het nieuwste boek van de Dongense uitgeverij Pix4Profs is nu uit. Het jeugdboek, met de
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181029/oma-denkt-zusje/
2018-10-29T20:04:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/29200437/zusje1.jpg
Nieuws, Zakelijk