Wonen met karakter: Project Elro locatie

Foto:

De kans om te wonen op een karakteristiek plekje in Dongen komt niet zo vaak voorbij. Nu dient er zich echter weer een unieke mogelijkheid aan: ‘Project Elro locatie’. Een té mooie kans om te laten liggen.

De karakteristieke gevel van het pand van Elro aan de St. Josephstraat staat op het netvlies van vele Dongenaren en is niet weg te denken uit het straatbeeld. Een stukje industrieel erfgoed waar Dongen trots op is. Ondernemer David van Brakel dacht er net zo over, hij nam architect Leon Siemons, een geboren en getogen Dongenaar, in de arm en samen geven zij de voormalige snackfabriek, een eeuw geleden gestart als schoenfabriek, een nieuw leven.

“Ik ben opgegroeid in Dongen en ken het pand van Elro dus ook al sinds mijn jeugd” zegt architect Siemons. “Ik vond het een eer dat David van Brakel mij onlangs vroeg om op deze bijzondere locatie nieuwe woonruimtes te creëren, met behoud van het karakter van het pand.” “We realiseren het project in twee delen” vult van Brakel aan.”Het eerste deel is eigenlijk al gereed en klaar om bewoond te worden. Het betreft vier appartementen waarvan er nu nog drie beschikbaar zijn.”

De woningen waar David van Brakel het over heeft zijn gesitueerd in het voorste gedeelte van het Elro pand. “Beneden is een zeer ruime gelijkvloerse woning met een woonoppervlakte van 160 m². Deze woning heeft een eigen tuin. Op de eerste verdieping is een afgebouwd ruim appartement met balkon, en op de tweede verdieping vind je een prachtig ruim penthouse, met groot dakterras. Lift is bij deze appartementen zelfs optioneel. Natuurlijk hebben deze woningen een eigen parkeerplaats.” Van Brakel denkt dat de belangstelling voor wonen op deze bijzondere plek groot zal zijn. ”Ik adviseer belangstellenden dan ook om hun interesse snel kenbaar te maken.”

Een kijkje op het dakterras en in het interieur van het penthouse

In de voormalige fabriekshal achter de drie appartementen die nu al gereed zijn verschijnen straks ook woningen. “Dat zijn er in ieder geval drie, daarvoor is reeds toestemming van de gemeente” aldus architect Leon Siemons, “en bij die woningen zijn er vele mogelijkheden om als koper de indeling en inrichting mee te bepalen.” Van Brakel vult aan: “we willen het plan natuurlijk realiseren in goed overleg met de buurt en dat zou kunnen betekenen dat aan de oorspronkelijke plannen nog iets gewijzigd wordt. Daarover zal op zeer korte termijn meer duidelijk zijn.”

De appartementen aan de voorzijde, met de karakteristieke gevel, zijn dus al snel beschikbaar. De verkoop van project Elro locatie is in handen van van den Bosch Makelaars “Daar is alle informatie te verkrijgen en kunnen geïnteresseerden in een huis in het tweede deel van het project kunnen dat natuurlijk ook al aangeven. Zij worden dan als eerste op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.”

Van den Bosch Makelaars
Monseigneur Poelsstraat 1-A
5103 BD Dongen
T 0162 321 616
www.vandenboschmakelaars.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen