Viktor & Rolf benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Foto: ANP nieuws.nl

Modeontwerper Rolf Snoeren, geboren Dongenaar, is donderdag samen met zijn compagnon Viktor Horsting (uit Geldrop) benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani reikte de onderscheiding uitgereikt tijdens een bijeenkomst ter ere van het 25-jarig jubileum van het modemerk Viktor & Rolf.

De ontwerpers Viktor & Rolf ontmoetten elkaar op de kunstacademie in Arnhem, waar de basis voor een lange vriendschap en samenwerking werd gelegd. Na hun afstuderen in 1992 vertrokken zij samen naar Parijs. Zij realiseerden daar hun eerste collectie die gebaseerd was op de frustratie die zij ervoeren als twee beginnende ontwerpers en wonnen hiermee de drie eerste prijzen van de belangrijkste modewedstrijd ter wereld: de Salon Européen des Jeunes Stylistes in Hyères in Frankrijk. Het merk staat voor een mix van kunst en mode, klassiek en avant-gardistisch.

25 jaar Viktor&Rolf
Afgelopen zomer was in de Rotterdamse Kunsthal een grote overzichtstentoonstelling: ‘Viktor & Rolf: Fashion Artists 25 Years’. Een bijzondere tentoonstelling waarin de ontwikkeling van het duo te zien was: van kunstzinnige ontwerpers met twee collecties per jaar naar een wereldwijd modehuis dat zich kan meten met namen als Dior, Chanel, Alexander McQueen en Gucci, met een eigen parfum, kledinglijn en accessoires.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen