Oproep: deel herinneringen aan 75 jaar bevrijding

Foto:

In het weekend van 1, 2 en 3 november 2019 vieren Dongen, ’s Gravenmoer, Klein Dongen en Vaart 75 jaar vrijheid. Een projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale oranjeverenigingen, heemkundekringen en gemeente Dongen, werkt aan een onvergetelijke invulling van het bevrijdingsjaar.

De heemkundekringen van Dongen en ’s Gravenmoer organiseren bijvoorbeeld in samenwerking met Museum De Looierij tentoonstellingen in de drie kernen. Zij willen graag in contact komen met inwoners die voorwerpen bezitten met een bijzonder verhaal. Een verhaal dat herinneringen oproept aan de Tweede Wereldoorlog of aan de bevrijding. Het is de bedoeling dat deze voorwerpen tentoongesteld worden met het verhaal dat hieraan verbonden is.

Ook komt de organisatie graag in contact met inwoners die locaties kennen waar nog zichtbare herinneringen aan het oorlogs- en/of bevrijdingsverleden te ervaren zijn. Mogelijk kunnen die locaties in een wandelroute worden samengebracht.

Kunt u de projectorganisatie van ’75 jaar Vrijheid Dongen’ helpen? Stuur dan een e-mail met een foto van het voorwerp of de locatie naar [email protected] . U wordt dan in de loop van november 2018 benaderd door één van de heemkundekringen.

Reacties