Zaterdag 27 en zondag 28 oktober Herfst en oogstmarkt op de IJzertijdboerderij Dongen

Foto:

Het seizoen op de IJzertijdboerderij wordt afgesloten met een speciale weekendopenstelling waarbij  diverse handelaren en ambachtslieden aanwezig zijn.

Maar ook Vikingen, Kelten en Saksen slaan hun tenten op. En je weet wel hoe het gaat met deze wildebrassen, maar gelukkig brengen ook zij hun koopwaar mee. Daarnaast zijn er ook verschillende demonstraties en workshops voor groot en klein en is er live-muziek. Zelf een heerlijk stokbroodje bakken, de smid mee helpen in de smederij of zelf ervaren hoe historisch boogschieten nou eigenlijk ging zijn o.a. activiteiten waar de bezoekers aan deel kunnen nemen.

Het thema van dit weekend is onze dankbaarheid voor de oogst zoals het al duizenden jaren wordt gevierd. Oogst kan bijvoorbeeld betekenen dat je goed hebt kunnen eten dit jaar, of dat je veel mooie dingen hebt meegemaakt en waardevolle lessen hebt geleerd. Het samenzijn van familie en vrienden is natuurlijk net zo belangrijk. We staan stil bij hen om ons heen en zij die we niet meer zien. We tonen dank voor al het goeds dat we dit jaar mochten ontvangen. Een dankbaarheidsceremonie waarbij we stilstaan bij al onze oogst, familie en vrienden, kan natuurlijk niet ontbreken

Na dit weekend zal de donkere periode van het jaar aanbreken en sluit de IJzertijdboerderij haar reguliere openingstijden tot de lente. Mis deze laatste openingsdagen van het jaar dus niet!
Dit weekend wordt in samenwerking georganiseerd met de Heidenen van de Lage Landen & Solawende Tattoo.

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober; 13 – 17 uur.
Bezoekadres: Oude Oosterhoutsebaan 15; Dongen
Entree: €3,50 per persoon, kinderen t/m 3 jaar gratis.
Zie ook www.ijzertijdboerderij.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen