Musique Mystique door ‘Les Chanterelles’ op 18 november

Foto:

Het jaar 2018 staat in het teken van het jubileum van Les Chanterelles. Het klassiek vrouwenkoor viert namelijk haar 25-jarig bestaan. Sinds 2004 is Esther Barten, zangeres en zangpedagoge, dirigent en heeft door haar technische en muzikale aanwijzingen de koorklank naar een hoger niveau weten te brengen. Tijd om hen te beluisteren in een jubileumconcert op zondag 18 november aanstaande.

Het jubileumconcert bevat muziek met verwijzingen naar mystiek. Om een voorbeeld te noemen, nemen we een muziekstuk van Gustav Holst. Hij schreef de muziek op millennia oude teksten uit Rig Veda (India). Rig Veda is de oudste van de vier godsdienstige hindoegeschriften en ontstaan 1100 voor Christus. De goden, een van hen was Indra, werden in die tijd bezongen. De nieuwsgierigheid naar het mysterieuze, het occulte of godsdienstige, vooral uit het verre oosten, is door de eeuwen heen gebleven. Niet alleen in de muziek maar ook in de schilderkunst te zien, Gustav Klimt is daar een voorbeeld van. Acht danseressen van dansgroep ‘VUUR’ (choreografie Lara Pigmans) completeren het beeld met beweging en u zult zich in de jaren ’30 wanen. In die jaren vonden muziek en theater elkaar en werd de dans steeds expressiever.

De overige werken, het romantische werk van Grieg en Smetana, die het programma rijk is bekrachtigen de mystiek waarbij de natuur een grote rol speelt. De omlijsting van harpiste Valerie Rijckmans geeft extra glans aan deze bijzondere muzikale middag. Les Chanterelles geven dit jubileumconcert in de Kapel Zusters Franciscanessen aan de Hoge Ham 25 te Dongen. De kloosterkapel is een neogotische kruiskerk, ontworpen door C.F. van Genk, gebouwd rond 1898 en heeft gebrandschilderde ramen van kunstenaar Joep Nicolas.

Voor dit concert hebben oud-leden en mensen die van betekenis zijn geweest voor Les Chanterelles inmiddels een uitnodiging ontvangen. Bovenal bent u als luisteraar van harte welkom om het concert bij te wonen op 18 november in de prachtige kloosterkapel van Dongen. Laat u zich meeslepen in de mystieke klanken?

Datum: zondag 18 november
Plaats: Kapel Franciscanessen, Hoge Ham 25 te Dongen
Aanvang: 15.00 uur (het concert duurt ongeveer een uur)
Kosten: € 12,50

Kaarten verkrijgbaar: begin november bij de leden van het koor en op 18 november voor aanvang van het concert in de kapel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen