Ton Jansens erelid VV Dongen, voorzitter kondigt afscheid aan

Foto:

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van VV Dongen is Ton Jansens benoemd tot erelid van de vereniging.

Bestuurslid Technische Zaken Ton is al 52 jaar lid van de vereniging en was in zijn jonge jaren actief als keeper. Na zijn actieve carrière werd hij jeugdleider en toen hij in oktober 1998 gevraagd werd tot het bestuur toe te treden nam hij de portefeuille Technische Zaken op zich.

Sportieve successen
Sinds die tijd groeide VV Dongen van 700 naar bijna 1000 leden nu en maakte het op sportief gebied grote sprongen met als historisch hoogtepunt het kampioenschap van de Hoofdklasse en het binnenhalen van de landelijke KNVB beker voor Amateurs in 2010. In 2015 werd het kampioenschap in de hoofdklasse behaald en promoveerde Dongen naar de Derde Divisie.

Lokale certificering Jeugdopleiding
Ook binnen de jeugdafdeling zijn de sporen van een uitstekend technisch beleid, onder aanvoering van Ton Jansens, te zien. De JO19, JO17 en JO15 spelen op divisie-niveau, de andere selectie-elftallen op hoofdklasseniveau en binnenkort wordt de club zo goed als zeker door de KNVB gecertificeerd als Lokale Jeugdopleiding.

Aftreden
Maar liefst 20 jaar is Ton Jansens bestuurslid geweest maar hij sluit deze periode nu af. Hij treedt af als bestuurslid maar heeft aangegeven zijn taken uit te blijven voeren tot een goede opvolger is gevonden (tot uiterlijk 1 juni 2019).

Voorzitter kondigt vertrek aan
Ook voorzitter Angela Jansens heeft haar vertrek aangekondigd. Na negen jaar in het bestuur te hebben gezeten ( 3 jaar als secretaris en de laatste 6 jaar als voorzitter), gaat Angela het rustiger aan doen. Haar termijn als voorzitter is verlengd tot uiterlijk 1 juni 2019 omdat er nog geen opvolger is gevonden. Angela Jansens werd op de ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste van VV Dongen.

Vacatures bestuursleden
Naast bovengenoemde bestuursleden treed Jeroen Zijlmans af als portefeuillehouder Sponsorzaken. Drukke werkzaamheden in verband met zijn eigen bedrijf zijn voor hem aanleiding afscheid te nemen. Ook zijn functie als bestuurslid is vooralsnog niet opnieuw ingevuld.

Dongen Vooruit
Er zijn dus nogal wat vacatures binnen het hoofdbestuur van VV Dongen. Om die reden is een werkgroep in het leven geroepen onder de naam Dongen Vooruit, die de komende maanden aan de slag gaat om volwaardige opvolgers te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen